Mogelijkheden bouw scholen en sporthal bij voormalig zwembad onderzocht

Algemeen

ZUTPHEN - Er worden voorzichtig plannen gemaakt voor het terrein van het voormalige Graaf Ottobad. Plannen om op die plek een Cluster IV school (speciaal onderwijs), nieuwbouw voor het Mozaïek en een deel van de Anna Flokstraschool samen én een korfbalhal voor de nabijgelegen korfbalvereniging KVZ te realiseren, worden uitgewerkt waarna ze aan de raad worden voorgelegd.

Het Mozaïek is volgens het masterplan onderwijshuisvesting als eerste aan de beurt voor nieuwbouw. De school wil samen met een deel van de Anna Flokstraschool (basisschool cluster III) optrekken met de nieuwbouwplannen omdat de scholen denken elkaar te kunnen versterken. Deels zit die samenwerking in de wens die beide scholen hebben om ook zorginstellingen als Lindenhout en Zozijn bij de school te betrekken.

Ook voor de wens die er al langer is om een cluster IV school te bouwen in Zutphen, zou het terrein aan de Keucheniusstraat geschikt kunnen zijn. De school zou begin volgend jaar willen starten met de bouw. Het Mozaïek en de Anna Flokstraschool willen in de zomer van 2018 van start. De scholen worden zelf verantwoordelijk voor de aanbesteding.

Korfbalvereniging KVZ die voor trainingen en wedstrijden vooralsnog gebruik maakt van de Kei en de Hanzehal, wil een eigen korfbalhal. Omdat ook de te bouwen scholen een gymzaal nodig hebben, zou er dan gedacht moeten worden aan twee gymzalen in totaal die de scholen en KVZ samen in gebruik kunnen nemen. De vereniging onderzoekt nog of de bouw financieel haalbaar is. Ook wordt in het onderzoek opgenomen in hoeverre de bouw (financiële) consequenties heeft voor de Kei en de Hanzehal. In september neemt de korfbalvereniging de beslissing om al dan niet over te gaan op nieuwbouw. Gekeken wordt naar mogelijkheden voor een zo duurzaam mogelijke bouw van zowel de scholen als de sporthal.

Eind augustus moet er dan een ontwerpbestemmingsplan komen te liggen. Eind december moet het bestemmingsplan definitief zijn vastgesteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant