Burgemeester 't Erve 'vist' het winnende schijfje uit de Eefse Beek. Foto: PR
Burgemeester 't Erve 'vist' het winnende schijfje uit de Eefse Beek. Foto: PR

Waterspeelplek Oude Eefse Beek ligt er schitterend bij

Algemeen

EEFDE - Afgelopen dinsdag 27 juni is de waterspeelplek in de Oude Eefse Beek ter hoogte van de Beekweide in Eefde geopend en in gebruik genomen. Allereerst was het woord aan Sebastiaan van 't Erve en van Joost Düking en daarna werd bij wijze van opening het spel 'Go with the flow' uitgevoerd. Houten schijfjes, die van te voren werden voorzien van een nummer, stroomden door de zijtak van de Eefse Beek. Bij het nummer van ieder schijfje hoorde een naam, en de 'eigenaar' van het schijfje die het snelst met de stroom mee was gegaan ontving een prijsje.

Aan de waterspeelplek is hard gewerkt door een grote groep Eefdenaren. En het resultaat mag er zijn; de waterspeelplek ligt er schitterend bij. De start van de zomer was dan ook een prachtige gelegenheid voor de opening.

Eefse Beek en Highport Eefde
Begin 2012 vatten de dorpsraad van Eefde en het Waterschap Rijn en IJssel het plan op om de Eefse Beek weer zichtbaar en beleefbaar te maken. Dit was onderdeel van het project Highport Eefde. Een breed gedragen plan om de leefomgeving van Eefde mooier, prettiger en vitaler te maken. De realisatie is mede mogelijk gemaakt door de betrokken inwoners, het Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente Lochem.

Eén van de deelnemers tekent zijn naam op voor het spel 'Go with the Flow'. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant