Het Orgel Trio bestaat uit Berry van Berkum, Dion Nijland en Steven Kamperman. Foto: PR
Het Orgel Trio bestaat uit Berry van Berkum, Dion Nijland en Steven Kamperman. Foto: PR

Druk muzikaal weekend in Walburgiskerk

Algemeen

ZUTPHEN - In het weekend van 7, 8 en 9 juli is de Walburgiskerk in Zutphen een heus concertgebouw. Maar liefst vier concerten vinden er plaats te beginnen met een optreden van Het Orgel Trio (HOT) op vrijdagavond om 20:00 uur onder de titel 'Jazz op het orgel'.

Berry van Berkum bespeelt de orgels, Dion Nijland, contrabas en Steven Kamperman, saxofoon. Soms klinkt de muziek die zij spelen sacraal, op andere momenten monumentaal. De kerk heeft een flinke galmduur en die is meesterlijk in de muziek verwerkt. Voor de liefhebber van deze muziekstijl! toegang 15 euro (tot en met 16 jaar vrij entree).

Marktconcert
Zaterdag 8 juli het marktconcert om 12.30 uur met sopraan Annemieke van der Ploeg en organist Jochem Schuurman. Zij brengen een programma met Franse muziek én muziek van J.S.Bach. De kerktoegang is 2 euro en een vrijwillige bijdrage na afloop. Om 22.00 uur op dezelfde zaterdag 8 juli is er een Kaarsenkroonconcert. Bijzonder om de vallende avond mee te maken in de prachtige ambiance van de oude kerk onder de brandende historische kaarsenkroon. Organist Berry van Berkum en saxofonist Ties Mellema spelen een 'minimal music' programma dat garant staat voor een heel aparte sfeer!

Wandelconcert
Op zondagmiddag 9 juli start om 16.00 uur het wandelconcert in de St. Janskerk aan de Nieuwstadskerksteeg. De organist van deze kerk Jean van Cleef bespeelt het Timpeorgel. Stadsbeiaardier Frans Haagen brengt daarna het carillon van de Wijnhuistoren tot klinken, zo mooi te beluisteren in de Wöhrmannhof. Het concert sluit af met de klanken van het Baderorgel in de Walburgiskerk. Deelname is vrij wel wordt na afloop een bijdrage gevraagd.


www.baderorgel.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant