Mogelijk nieuwe beheerder Kaardebol

Algemeen

Mogelijk nieuwe beheerder Kaardebol

Zutphen - Als de raad op 3 juli vóór stemt gaat Cambio vanaf volgend jaar de Kaardebol exploiteren. Gemeente Zutphen blijft eigenaar van de gebouwen en het terrein. Cambio is een dochter-organisatie van Circulus Berkel die kleinschalige, laagdrempelige projecten in woonwijken organiseert.

"Omdat Cambio zich al langer bezighoudt met duurzaamheid en hergebruik denken wij een goede partner te hebben gevonden in Cambio", aldus René Sueters, portefeuillehouder. We willen de weg van participatie en onderwijs inslaan met de Kaardebol. De raad heeft in het voorjaar al aangegeven daar waarde aan te hechten en omdat Cambio in Deventer een soortgelijk project als de Kaardebol runt, denken we dat zij de juiste expertise in huis hebben."

Gemeente en Cambio hebben al een intentieverklaring opgesteld, waarin de tot nu toe gemaakte afspraken en intenties zijn vastgelegd. Zo is bijvoorbeeld afgesproken dat de huidige gebruikers van de Kaardebol actief kunnen blijven op het terrein en hoopt de gemeente jaarlijks 60.000 euro aan huur te kunnen genereren. De huuropbrengsten moeten komen van de huidige gebruikers en van nieuwe (tijdelijke) huurders. In november moet Cambio een exploitatieplan kunnen voorleggen aan de raad waarmee het vanaf 2018 aan de slag kan.

Cambio zelf zou de horecavoorziening die nog steeds voor ogen is voor de Kaardebol op zich willen nemen.

Sueters: "Cambio wil bijvoorbeeld voorzien in ouders van kinderen die op de schooltuintjes werken en wil de omliggende wijk er actief bij betrekken. De organisatie probeert initiatieven die er in Zutphen al zijn te betrekken bij de exploitatie, zoals Het Volkshuis. Ik kan me voorstellen dat ze daarmee de samenwerking zoeken. Ook wordt gekeken naar het omliggende groene gebied en de groenvoorziening daarvan. Mogelijk dat ook de Vitens-gronden waar gemeente Zutphen weer eigenaar van wordt, kunnen worden betrokken bij het geheel."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant