Prijsvraag met als doel meer werkgelegenheid

Algemeen

Prijsvraag met als doel meer werkgelegenheid

ZUTPHEN - Meedenken over manieren om mensen aan (betaald) werk te krijgen, is meer en meer een vraag geworden die ook buiten het gemeentehuis wordt gesteld. Ondernemersnetwerk De Maatschappij heeft samen met Gemeente Zutphen een prijsvraag in het leven geroepen om innovatieve ideeën te verzamelen die heel concreet werkplekken opleveren; Zjobs, Win & Begin.

De gemeente startte al eerder met het innovatiefonds waarbij het vouchers uitloofde voor 2.500 euro, 5.000 euro en 10.000 euro voor innovatieve werkgelegenheidsprojecten. Ondernemersnetwerk De Maatschappij geeft het innovatiefonds nu opnieuw een zetje door het een gezicht te geven. Voorzitter van De Maatschappij, Michael Amende: "Tot 1 september kunnen ondernemers, werkgevers, particulieren én werkzoekenden hun idee inzenden. Onder leiding van juryvoorzitter Annelies de Jonge worden uit de inzendingen de beste vijf gekozen die zich tijdens het Prinsjesdagontbijt op 19 september 2017 mogen presenteren. De gasten aan de ontbijttafel beslissen wie de de eerste-, tweede- en derde plaats in de wacht sleept. Het is de bedoeling dat het prijzengeld daadwerkelijk in het project gestopt wordt."

Werkgelegenheidswethouder Annelies de Jonge is maar wat blij met initiatief. "Het past perfect binnen de doelstellingen van het Aanjaagteam Werkt om ook anderen te stimuleren om mee te denken. Het zoeken naar werkgelegenheid is niet meer alleen een overheidsvraagstuk, maar een vraag die ook speelt bij ondernemers. Daar zijn we heel blij mee. Tussen de inzendingen zitten ongetwijfeld een paar parels. Maar ook als dat niet zo is; stel dat er door de prijsvraag vijf mensen aan het werk geholpen worden, dan is het alleen maar goed."

Innovatieve ideeën die concreet werkplekken opleveren

Voor De Maatschappij gaat het Prinsjesdagontbijt het vijfde achtereenvolgende jaar in. Amende: "Voor deze editie wilden we iets speciaals bedenken en dat willen we met de prijsvraag doen. We zullen de prijsvraag binnen de eigen netwerkorganisatie, maar ook bij andere ondernemersverenigingen onder de aandacht brengen en hopen dat dit veel inzendingen oplevert."

De Maatschappij is een netwerkorganisatie van mensen die werken binnen bedrijfsleven, openbaar bestuur en kennisinstellingen. Door verder te kijken dan de eigen instelling, hopen de deelnemers elkaar te inspireren. Kijk voor meer informatie over de prijsvraag op onderstaande site.


www.zjobs.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant