Christmas Proms van IJsselzangers

Algemeen

ZUTPHEN - Mannenzangvereniging de IJsselzangers gaat in 2017 een oude traditie voortzetten. In 2013, 2014 en 2015 hebben de IJsselzangers samen met Harrie Wieten een aantal spraakmakende concerten uitgevoerd met verschillende solisten. Voor 2017 pakken de IJsselzangers deze traditie weer op en wordt in de Buitensociëteit in Zutphen op 15 december een Christmas Proms verzorgd met medewerking van twee gastkoren, het Amersfoorts- en Flevo's Mannenkoor. Gezamenlijk zullen zij een koor vormen van meer dan 150 mannen. Daarnaast zullen er optredens verzorgd worden door Tania Kross, mezzosopraan en Laura Trompetter, percussionist. Naast het concert op 15 december volgt er ook nog een concert op 22 december in de Flint in Amersfoort en op Tweede Kerstdag 's middags in de Meerpaal in Dronten.

Wie als (jonge)man aan deze concerten wil deelnemen als projectlid, is welkom. Er zijn hieraan geen kosten verbonden. De IJsselzangers geven de mogelijkheid om twee open repetitieavonden bij te wonen (19 juni en 26 juni, vanaf 19.30 uur). Ook wordt er op zaterdag 16 september een open repetitiedag georganiseerd voor belangstellenden. Indien hierna interesse gewekt is, krijgt men van het koor het volledige studiemateriaal en Midifiles om de verschillende nummers in te kunnen studeren. Naast uiteraard een generale repetitie met de solisten, vindt er ook nog een studiedag plaats samen met de andere twee koren, waarbij waarschijnlijk de solisten ook hun opwachting zullen gaan maken. Het geheel staat onder leiding van de vaste dirigent van de drie koren Paul Michel Tijssen. Geïnteresseerden kunnen meer informatie krijgen vis secretaris Harrie van Hall, via harrie.vanhall@gmail.com. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De IJsselzangers repeteren iedere maandagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur in de kantine van Wissels, Verlengde Ooyerhoekseweg in Zutphen. Wie meer informatie over de IJsselzangers wil, kan kijken op de site.


www.IJsselzangers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant