Foto: Zutphen Actief/Pascale Drent
Foto: Zutphen Actief/Pascale Drent

Isala laat Baudartius roeien

Algemeen

ZUTPHEN -Op een zonovergoten Marshaven werden afgelopen woensdagmiddag leerlingen van het Baudartius College de eerste stappen van de roeisport bijgebracht.

Docent Bewegingsonderwijs Hiele van Valburg was samen met tien leerlingen te gast bij roeivereniging Isala. Daar stond een ploeg ervaren roeiers onder leiding van Hans Cornelissen klaar om een roeiclinic te verzorgen. De leerlingen hadden zich zelf opgegeven voor deze clinic, zodat ze extra gemotiveerd waren om de roeitechniek onder de knie te krijgen. En dat ging zeer verdienstelijk, want na een rondje op de Marshaven hadden de meesten de slag al goed te pakken!

Isala is een van de deelnemende sportverenigingen aan Zutphen Actief, waarbij een aantal buurtsportcoaches activiteiten ontplooit om sport en bewegen in de gemeente Zutphen te stimuleren. Stefan Zwaferink, buurtsportcoach van Zutphen Actief en tevens lid van Isala, wil graag de roeisport in Zutphen en omgeving promoten en richt zich daarbij vooral op scholen in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Met dat doel is binnen de vereniging een speciale jeugdcommissie in het leven geroepen, die het roeien van jeugdleden in de leeftijd vanaf circa 14 jaar verder zal vormgeven.
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant