Annie Brouwer-Korf. Foto: gemeente Utrecht
Annie Brouwer-Korf. Foto: gemeente Utrecht

'Verlies van een kundig en krachtig bestuurder'

Algemeen

ZUTPHEN - Oud-burgemeester van Zutphen Annie Brouwer-Korf is op woensdag 17 mei op 70-jarige leeftijd overleden. Annie Brouwer was de eerste vrouwelijke burgemeester van Zutphen in de periode 1989 tot 1994.

Door Alize Hillebrink

Annemieke Vermeulen, burgemeester van de gemeente Zutphen: "Annie Brouwer-Korf was een zeer kundig en krachtig bestuurder met een nuchtere en tegelijkertijd warme betrokkenheid. Met verve heeft ze zich ingezet voor wat nog steeds een actueel onderwerp is: de huisvesting van justitiediensten in Zutphen en de daarbij behorende werkgelegenheid. Ook zette ze zich onder meer in voor de vernieuwing en democratisering van het lokaal bestuur. Met groot respect en waardering kijken wij terug op haar burgemeesterschap van 1989 tot 1994."
Na Zutphen was Annie Brouwer van 1994 tot 1999 burgemeester van Amersfoort en daarna ruim acht jaar burgemeester van de gemeente Utrecht, als opvolger van Ivo Opstelten.
Huidige burgemeester Jan van Zanen van de gemeente Utrecht: "Wij verliezen in Annie Brouwer een zeer betrokken, doortastende en krachtige vrouw. Met haar overlijden verliezen we een indrukwekkend bestuurder." In Van Zanens persoonlijke fotodagboek schrijft hij: "Een verdrietig bericht. Ik heb van Annie veel geleerd. Een tijdperk is hiermee afgesloten."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant