Cellofestival maakt ruimte voor internationaal talent

Algemeen

ZUTPHEN - Het Cellofestival Zutphen komt uit met negende editie en maakt ruimte voor jong internationaal talent.

Van 23 tot en met 27 augustus vindt in Zutphen de negende editie van het Cellofestival plaats. Een fantastisch muziekfestival met gerenommeerde cellisten en veel (inter)nationaal jong talent. Een ontmoetingsplaats en
bron van inspiratie voor muziekliefhebbers. Een onvergetelijke belevenis.
Voor de negende keer is het vijf dagen feest en zijn er de hele dag door concerten in de binnenstad van Zutphen. Jong internationaal talent krijgt een podium en laat samen met gerenommeerde meesters zien wat ze in huis hebben.
Grote klassieke namen voor deze editie zijn: Gavriel Lipkind, Larissa Groeneveld, Jeroen den Herder. Of het Cello8ctet Amsterdam, dat een octet in residence is en zich op allerlei momenten presenteert. Daarnaast zijn er
experimentele artiesten als Rushad Eggleston, Stephan Braun en Maarten Vos, die hun sporen hebben verdiend op alle grote Europese en Noord-Amerikaanse jazzpodia.
Een hoogtepunt in het programma is het prachtige requiem van Meira Warshauer voor 9/11 dat, als een reflectie op deze enorm tragische gebeurtenis, zich voor eeuwig in het geheugen grift. Daarnaast is er de presentatie van uitzonderlijk talent en -last but not least- de cross-overs in het Koelhuis.
Ook de jeugd komt aan zijn trekken door muzikale voorstellingen als de cellostorm en het picknick-concert. Vijf dagen feest, een onvergetelijke ervaring voor iedereen die van muziek houdt en daar nu eens tijd voor wil maken.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de website.


www.cellofestivalzutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant