Seniorenacademie

Algemeen


Eefde - Sinds januari van dit jaar houdt de HCC! Seniorenacademie maandelijkse bijeenkomsten in zalencentrum 't Hart in Eefde. De bijeenkomsten zijn bedoeld om bij te blijven in de digitale wereld. Ook jongeren zijn welkom.

Elke tweede dinsdagochtend van de maand is er een bijeenkomst met een thematisch karakter. Onderwerpen als het vervangen van het e-mailprogramma 'Windows Livemail', Windows 10 herstelmogelijkheden en digitale veiligheid en 'Digitale Gezondheidszorg'zijn behandeld. In juni worden de basisbeginselen van de PC behandeld. Na de zomervakantie staan onder andere 'Digitale Erfenis' en 'Streaming Diensten' (Netflix, Spotify en dergelijke) op het programma.
De bijeenkomsten worden verzorgd door vrijwilligers van de HCC! Seniorenacademie, waarbij er naar wordt gestreefd om de onderwerpen zoveel mogelijk af te stemmen op het aanvangsniveau. Om in te spelen op de behoefte van de bezoekers en om de onderwerpen actueel te houden, kunnen ideeën voor nieuwe thema's worden aangedragen.
De onderwerpen worden altijd toegelicht aan de hand van een PowerPoint presentatie en er is ook een syllabus beschikbaar. Tijdens en na afloop van presentaties, is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en kunnen eventuele gebruiksproblemen met meegebrachte mobiele apparaten worden besproken en zo mogelijk worden opgelost.
Voor leden van HCC! zijn de bijeenkomsten gratis. Voor niet-leden wordt een toegangsprijs van 4 euro per keer gerekend maar, het eerste bezoek is voor iedereen altijd gratis.


https://seniorenacademie.hcc.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant