Thema-avond burn-out

Algemeen

ZUTPHEN - Ixta Noa houdt op dinsdag 30 mei een thema-avond over burn-out. Naast een theoretisch gedeelte door een psychologe, vertelt een ervaringsdeskundige zijn eigen verhaal.

Een burn-out is een specifieke stressreactie of toestand van overspannenheid, waarbij werkactiviteiten steeds meer moeite kosten, dit doordat men meer van zichzelf vraagt dan mogelijk. Er wordt tijdens deze avond onder meer in gegaan op wat een burn-out is, hoe deze ontstaat, wat mogelijke oorzaken zijn, hoe men ermee omgaat en wat er na een burn-out volgt. Er komen verschillende behandelings- en ondersteuningsvormen aan bod.
Ixta Noa heeft het afgelopen half jaar thema-avonden over psychologische problematiek gehouden. In het Praktijkhuis aan de Stationsstraat 1 in Zutphen wordt iedere laatste dinsdag van de maand een actueel thema belicht vanuit zowel expertise als ervaring. Doel van de avonden is om op een informele manier meer te weten te komen over psychische aandoeningen en het leven wat daarbij hoort.
Het Praktijkhuis Ixta Noa is al meer dan 10 jaar een plek in Zutphen waar mensen met een psychisch verleden of heden terecht kunnen. Tijdens de openingstijden is er een laagdrempelige inloop waar ervaringsdeskundigen werken die iets soortgelijks hebben meegemaakt en van daaruit anderen in hun leven verder helpen.
Ixta Noa is een landelijke organisatie, die behalve Praktijkhuizen in Zutphen, Nijmegen, Enschede, Groningen en Leeuwarden, ook online hulp biedt, voorlichtingen geeft in teams, gastsprekers opleidt en op afdelingen van GGZ-instellingen ervaringsdeskundigen inzet.

De thema-avond burn-out op 30 mei is van 19.00 uur tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee. Het adres is Praktijkhuis Ixta Noa, Stationsstraat 1 in Zutphen. Toegang is gratis, aanmelding vooraf niet nodig.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant