Dino Walcott. Foto: PR
Dino Walcott. Foto: PR

'Talentloze' bassist in reprise

Algemeen

ZUTPHEN - Dino Walcott, de 'talentloze' bassist, keert dinsdag 30 mei terug in Luxor. Een verrassend optreden wordt het in Luxor, met drie rasmuzikanten van de bovenste plank. Aanvang van het concert is om 22.00 uur, aan de Houtmarkt 64 in Zutphen. De toegang is gratis.

De uit Suriname afkomstige muzikant Walcott begon op 13-jarige leeftijd met gitaarspelen en mondharmonica. Toen hij vijftien was, verhuisde hij naar Nederland en speelde ondertussen ook al basgitaar.
Eenmaal studerend aan het Koninklijk conservatorium in Den haag kreeg hij te horen van zijn toenmalige docent dat hij geen talent had en moest stoppen met zijn bas-studie. Kort daarna werd hij gevraagd door een bekende producer voor een studio-opname om een baspartij opnieuw in te spelen daar de vorige sessiemuzikant niet voldeed. Groot was zijn verbazing toen hij vroeg wie die andere sessiebassist was en hij de naam van de docent te horen kreeg, die hem van het conservatorium had gestuurd. Zijn credo sinds die tijd is dan ook 'Let no one stop you, just follow your heart'.

Dino Walcott werd gevraagd door de bekende gitarist Jan Akkerman om samen met hem op tournee te gaan en een album op te nemen. Sindsdien werkte hij met grootheden als, Van Morrison, gitarist Ad van de Berg van White Snake, Darryl Jones, Alphonso Johnson van Santana en de ontdekker van Jimi Hendrix Curtis Knight. Dino Walcott is dus een multitalent ten voeten uit. Hij zingt, speelt bas, mondharmonica, gitaar en componeert. Het publiek mag dinsdag 30 mei komen genieten in Luxor van deze uitzonderlijk talentvolle muzikant die geflankeerd wordt door niemand minder dan Richard Pattiselano op gitaar en Lloyd Tjon op de drums.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant