Foto: PR
Foto: PR

Kapotte spullen mee naar Repair Café

Algemeen

ZUTPHEN - In Stadswerkplaats Zutphen is op zaterdag 27 mei van 13.00 tot 16.00 uur het Repair Café. Ervaren en enthousiaste reparateurs stropen de mouwen weer op.
Kapotte apparatuur of een haperend machientje, een tuingereedschap dat niet meer scherp is of waar een steel van gebroken is, een föhn of kruimeldief die niet meer werken zoals het hoort. De reparaties zijn uiteenlopend n vragen vaak de nodige creativiteit. Ook aan kleine mankementen aan een fiets of aan een kledingstukken kan vaak met succes iets gedaan worden.

En dat alles onder het motto 'weggooien mooi niet!'. Het doel is hergebruik te stimuleren en het (zelf) repareren weer onder de aandacht te brengen. Daarbij is het leuk om dat samen te doen. Koffie en thee staan klaar. De Stadswerkplaats ligt op ongeveer vijf minuten van de Zutphense binnenstad, via de rotonde bij het politiebureau aan de houtwal rechtsaf de Laan van Eme in en ligt daar in de eerst volgende bocht. De locatie is bij veel mensen nog als voetbalkantine bekend. Inmiddels is er een open houtwerkplaats waar al enkele jaren cursussen worden gegeven. Het adres is De Waarden 309.
De reparateurs zetten zich vrijwillig in. Een bijdrage wordt op prijs gesteld maar de hoogte ervan bepaalt de bezoeker zelf.

Wie er meer over wil weten kan kijken op Facebook: RepairCafeZutphen, www.repaircafe.nl. en op de website van de Stadswerkplaats: www.stadswerkplaats-zutphen.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant