Daniel Pot. Foto: PR
Daniel Pot. Foto: PR

Daniel Pot behaald tweede plaats op NK judo

Algemeen

ZUTPHEN - Afgelopen zaterdag 20 mei werd in de Sporthal Buitenhof in Delft het Nederlands Kampioenschap Judo gehouden voor de 'Masters' van het judo. De Dutch Masters Open 2017, het officiële open Nederlands kampioenschap voor judoka's boven de dertig jaar, kende ook dit jaar weer deelname van tientallen binnen- en buitenlandse judotoppers. Oud judokampioenen vanuit alle werelddelen waren aanwezig om zich met elkaar te meten. Daniel Pot, eigenaar van Judoschool Pot, is na een zware strijd op de tweede plaats geëindigd.

Pot vertelt: "Alle partijen hebben mij veel energie gekost. Door op een hoog tempo te judoën en veel kracht in te zetten bij mijn pakking heb ik mijn tegenstanders weten uit te putten. De dertigers binnen de competitie herstellen snel, maar omdat ik al tegen de vijftig aanloop was mijn hersteltijd langer. Dit heeft mij de das omgedaan tijdens de finalepartij. Meer dan een tweede plaats zat er afgelopen zaterdag daarom niet in."

Pot, twee jaar geleden nog goed voor een derde plaats op het wereldkampioenschap, gold binnen zijn klasse als favoriet. Maar al te graag wilden de concurrenten de vijftigjarige topjudoka verslaan, maar Pot heeft gevochten voor wat hij waard was. Pot vervolgt: "Door tijdens mijn judolessen met de jeugd mee te trainen, is mijn basisconditie goed. Maar ook het meedoen aan wedstrijden op dit niveau zorgt er voor dat je jezelf doelen stelt en dat je er naar gaat leven."

Pot is overdag docent wiskunde aan de Vrije School Zutphen en in de middag- en avonduren geeft hij judolessen in zijn judoschool. Met inmiddels meer dan 250 leden begint de judoschool nu uit zijn jas te groeien, maar Pot weet van geen ophouden: "De kracht van werken in zowel binnen als buiten het onderwijs, is dat door de wederzijdse beïnvloeding mijn lessen op beide werkgebieden zich blijven ontwikkelen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant