Bestuurs- en commissieleden van Bridgeclub T.O.P. maken zich op voor een tocht over de IJssel. Foto: Martijn Siemes
Bestuurs- en commissieleden van Bridgeclub T.O.P. maken zich op voor een tocht over de IJssel. Foto: Martijn Siemes

Bridgeclub T.O.P. viert 50-jarig bestaan

Algemeen

ZUTPHEN - Afgelopen zaterdag was het feest op de IJssel. Bridgeclub 'Tot Ons Plezier' (T.O.P.) vierde haar 50-jarig bestaan met een kleine cruise voor al haar leden. Het trotse bestuur wilde het bijzondere jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Door Martijn Siemes

"Bridge is gewoon een echte sport," zegt Bert Mooren, voorzitter van T.O.P. en al meer dan twaalf jaar lid: "Je moet alert zijn en je traint je geheugen. Bridge is een sport waar elk spel op tientallen manieren gespeeld kan worden. Het is veel uitgebreider dan bijvoorbeeld klaverjassen. Het is ook een sport die voor iedereen toegankelijk is, je hebt alleen je hersenen nodig."

Bridge is een kaartspel voor twee teams van twee personen. De teamleden zitten tegenover elkaar en proberen via de kaarten met elkaar te communiceren over de beste strategie om de andere twee uit te schakelen. "We praten via de kaarten," lacht bestuurslid Hennie Heuvelink: "En verder wordt er niet gepraat want iedereen moet zich goed concentreren. Onze leden zijn fanatiek, ze komen om te winnen. Het is dan ook beter om niet samen met je echtgenoot te spelen, want als je verliest dan kun je daar thuis ook nog boos over zijn."

T.O.P. is een relatief kleine, officieel erkende bridgeclub, het telt op dit moment 63 leden. Uiteindelijk streeft men naar 80 leden – niet te groot - om de gezelligheid en kleinschaligheid te waarborgen. Elke donderdagavond komen de leden bij elkaar in multifunctioneel centrum Waterkracht. De gemiddelde leeftijd ligt wel wat hoger dan bij een 'normale' sportvereniging, maar dat vinden ze bij T.O.P. niet zo erg. Bert Mooren: "Ons jongste lid is 56, het oudste is 85 en we zullen gemiddeld zo'n 70 jaar oud zijn. Wij willen wel verjongen, maar anderzijds zijn dit de mensen die gepensioneerd zijn en zij hebben er ook de tijd voor. Je moet namelijk wel regelmatig trainen om het een beetje bij te houden."

Tot Ons Plezier wil wel graag kennismaken met nieuwe leden. In de maanden juni, juli en augustus organiseert zij daarom elke donderdagavond 'zomerbridge-avonden' voor leden en niet-leden in Waterkracht. Een vrijblijvende manier om kennis te maken met bridge en met de club.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant