Hawijch Elders. Foto: TIHMS & Van Velden Fotografie
Hawijch Elders. Foto: TIHMS & Van Velden Fotografie

Talentvolle jonge violiste in Walburgiskerk

Algemeen

ZUTPHEN - Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, om 16.00 uur is er een concert in de Walburgiskerk te Zutphen. Consensus Vocalis en het Parnassusensemble onder de leiding van dirigent Klaas Stok brengen een programma met muziek van G.F.Handel, de cantate 'Wachet auf ruft uns die Stimme' (BWV 140) en het motet 'Ich lasse Dich nicht' (BWV Ang. 159) van J.S.Bach. Het concert wordt afgesloten met een optreden van de zeer talentvolle jonge violiste Hawijch Elders. Zij is solist in het vioolconcert in E gr.t. (BWV 1042) van Bach.

Een programma voor liefhebbers van barokmuziek zeker als het wordt uitgevoerd door het semi-professionele koor Consensus Vocalis en het op originele muziekinstrumenten spelende Parnassus-ensemble. Jaarlijks maken dit koor en orkest een tournee en steeds onder de bezielende leiding van dirigent Klaas Stok.

Violiste Hawijch Elders
Hawijch Elders (1998) begon op zesjarige leeftijd met vioollessen. Zij volgt haar vioolopleiding bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. Hawijch nam deel aan vele masterclasses en won de eerste prijs op Nederlandse Vioolconcoursen en de publieksprijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.

Jongeren tot 16 jaar hebben vrij entree.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant