Jazz-zangeres Judith Nijland. Foto: PR
Jazz-zangeres Judith Nijland. Foto: PR

ABBA liedjes overgenomen door jazz

Algemeen

Zutphen- Dinsdag 23 mei is zangeres Judith Nijland te gast in Luxor met een ABBA tribute. Zij komt met Tico Pierhagen op piano, Pieter Althuis op contrabas en Arie den Boer op de drums.Het optreden begint om 22.00 uur en de toegang is vrij.

Waterloo, Dancing Queen of Voulez-vous. Bekend en soms zelfs wat te vaak gehoord. Maar Waterloo als jazzballad? Money, money money in swing? Nijland durfde het aan en deed samen met haar band een greep in het enorme repertoire van de Zweedse groep. Ze namen een groot aantal bekende en wat minder bekende songs onder handen. De liedjes blijven overeind, maar jazz neemt het over. Het resultaat is een creatief, muzikaal en verrassend jazzconcert geworden. Het publiek zal tussen verrassing en herkenning heen en weer gaan. En ABBA klinkt hierna nooit meer hetzelfde.

Jazz-zangeres Judith Nijland studeerde aan het conservatorium in Den Haag en heeft inmiddels vijf cd's op haar naam staan. Judith zingt het liefst zoveel mogelijk live met haar band. Zowel in Nederland als in het buitenland. Ze toerde de afgelopen jaren door Europa, Thailand en Amerika. En met A Jazz Tribute to ABBA zelfs in Australië en binnenkort Japan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant