Mennanda, Lianne, Laura, Muze en Emilia hielden zich goed staande tijdens de wedstrijd. Foto: PR
Mennanda, Lianne, Laura, Muze en Emilia hielden zich goed staande tijdens de wedstrijd. Foto: PR

SZG turnster Emilia van der Lugt regiokampioen

Algemeen

ZUTPHEN - Op zaterdag 13 mei werd de finale van de Oost- Gelderse kampioenschappen vijfde divisie gehouden in Doetinchem, waarbij acht turnsters van SZG in actie kwamen. Emilia van der Lugt werd er regiokampioen pupil1 D2.

In wedstrijd 1 mochten Iris bij de instap en Lianne bij de pupillen 2 het spits afbijten en dat begon voor beiden op de vloer waar ze een prima oefening deden. Iris deed zelfs de overslag en Lianne maakte hoge sprongen en had een goed afgewerkte choreografie. Daarna via een prima sprong door naar de brug waar beide meisjes helaas wat punten lieten liggen. Om daarna op de balk weer een prima stabiele oefening te laten zien. Iris werd 32ste en Lianne 24ste met een 7de notering op balk.

In wedstrijd 2 mochten maar liefst vijf SZG turnsters in actie komen: bij de pupillen 1 D2 Emilia, Mennanda en Laura, bij de jeugd 2 G Muze en bij de Senioren Lianne.
De pupillen zetten een mooie strakke wedstrijd neer. Mennanda liet hier en daar net te veel liggen en scoorde een 32ste plaats, Laura zette een 4de plaats neer. Emilia kreeg de gouden medaille omgehangen.

Lianne en Muze turnden op de andere wedstrijdbaan een prima wedstrijd. Lianne zette op brug het beste cijfer neer en Muze een 4de notering op sprong. Lianne eindigde als 10de en Muze 12de.

In wedstrijd 3 was het de beurt aan Noah bij de junioren F en zij zetten ook op sprong een eerste plaats neer en op brug een mooie oefening en werd uiteindelijk 22ste.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant