Medio juni presentatie mogelijke ontwerpen Buurthuis De Hoven

Algemeen

ZUTPHEN - De Stichting Buurthuis De Hoven heeft een volgende stap gezet in de richting van de realisatie van het buurthuis in de wijk. Met de wensen van onder andere de vaste gebruikers (de voetbalvereniging, de schietvereniging en de buurtvereniging) in de hand hebben er gesprekken plaatsgevonden met drie architecten. Op basis van deze wensen en eisen zal er door elke architect een voorlopig ontwerp worden gemaakt. Zo worden er hoge eisen gesteld aan met name de aspecten 'energieneutraal' en 'milieuvriendelijkheid', ook omdat verwacht wordt dat een dergelijke aanpak de kans op het verkrijgen van subsidies aanzienlijk vergroot.

De ontwerpen zullen inzicht geven in de grootte van het te bouwen buurthuis en dus ook in wat het buurthuis uiteindelijk zal gaan kosten. De planning is dat de voorlopige ontwerpen medio juni kunnen worden gepresenteerd aan het bestuur en dus ook aan de gebruikers en de wijkbewoners. Over de wijze waarop dit zal gebeuren zullen nog mededelingen volgen. Medio/eind juni zal er groen licht moeten worden gegeven door de vaste gebruikers voor de vervolgstappen in dit scenario. Dit houdt in dat ze hun wensen terug hebben kunnen vinden in het voorlopig ontwerp en dat de stichting op basis daarvan een reële kostenbegroting kan maken.

Over het wel en wee rond het buurthuis is er regelmatig contact met de Wijkraad door middel van een werkgroep waarin alle potentiële gebruikers vertegenwoordigd zijn. Daarnaast is er frequent contact met de projectleider van de Gemeente Zutphen. Het bestuur verwacht dat er flink wat subsidie nodig is om een en ander te kunnen realiseren. Een kostendekkende aanpak bij de realisatie zal de exploitatie aanzienlijk vereenvoudigen. Het bestuur heeft er vertrouwen in dat dit, in goede samenspraak met alle toekomstige gebruikers zal gaan lukken.

In de planning wordt ervan uit gegaan dat het buurthuis begin 2019 in gebruik kan worden genomen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant