Boven: Ton Hissink en Dirk Rossél. Daaronder v.l.n.r.: burgemeester Sebastiaan van ’t Erve, Toos Van ’t Veld-van Zeijts, Jannie Hietbrink en Ella Boere-Bossinga. Foto: PR
Boven: Ton Hissink en Dirk Rossél. Daaronder v.l.n.r.: burgemeester Sebastiaan van ’t Erve, Toos Van ’t Veld-van Zeijts, Jannie Hietbrink en Ella Boere-Bossinga. Foto: PR

Ook dames uit Gorssel, Epse en Eefde ontvingen een Koninklijke Onderscheiding

Algemeen

GORSSEL/EPSE/EEFDE - Op woensdag 26 april ontvingen vijf inwoners van de gemeente Lochem een Koninklijke onderscheiding. Vanaf 10.30 uur reikte burgemeester Sebastiaan van 't Erve de onderscheidingen uit in de raadszaal van het gemeentehuis in Lochem. Vier inwoners, waaronder Jannie Hietbrink-de Vos (67) uit Epse en Toos van 't Veld–van Zeijts (65) uit Eefde, werden benoemd tot 'Lid in de Orde van Oranje-Nassau'. Ella Boere-Bossinga (71) uit Gorssel ontving de onderscheiding 'Ridder in de Orde van Oranje-Nassau'. Hieronder is in het kort te lezen wat deze dames zoal gedaan hebben.

Jannie Hietbrink is in 1973 als vrijwilliger en in 1997 als bestuurslid toegetreden tot de scouting IJsselgroep in Gorssel. Verder is zij tot 1997 leider van de welpengroep geweest en stuurde zij assistent-leiders aan. Van 1992 tot 1998 was ze bestuurslid van Sportvereniging Epse, afdeling gymnastiek. Sinds 1998 verzorgt ze bij het woonzorgcentrum De Borkel in Gorssel de koffiemomenten en begeleidt ze de zanggroep. In 2002 werd ze onder andere ouderling, hulpkoster, medeorganisator van inloopmiddagen en coördinator van de tweewekelijkse bloemengroet bij de Protestantse Gemeente Gorssel-Epse.

Al bijna vijftig jaar is Toos van 't Veld actief voor de Ontmoetingskerk in Eefde. Vanaf 1978 is Toos van 't Veld bestuurslid en vrijwilliger bij Vrouwen van NU Eefde. Voor de Tuinclub Myosotis bedenkt en organiseert zij als bestuurslid veel activiteiten en vanaf 1988 heeft Toos van 't Veld met haar gezin ruim tien jaar lang zomervakanties aangeboden voor kinderen uit West- en Oost Berlijn voor de Stichting Europa Kinderhulp, regelt op eigen initiatief regelt elk jaar een collecte voor deze stichting en zet zich voor de Interkerkelijke Vakantie Kampen Achterhoek in voor de vakantieweek voor ouderen en hulpbehoevenden. Toos van 't Veld is bestuurslid geweest van Speeltuinvereniging De Bloemhof en lid van de Ouderraad en Medezeggenschapsraad van de Christelijke Basisschool De Bargeweide in Eefde.

Vanaf 1968 doet Ella Boere vrijwilligerswerk. Ze was vrijwilliger en bestuurslid van de Christelijke Jeugdbond voor Natuurstudie. Ze was actief op Vlieland als voorzitter van zangvereniging 'Harmonie', vrijwilliger bij het Oranje Comité en bestuurslid van de Bond van Plattelandsvrouwen. In 1973 werd Ella Boere gastouder van Duitse en Franse kinderen bij Stichting Europa Kinderhulp. Vanaf 1978 was zij hier medewerker en voorzitter regio Gelderland. Vanaf 2005 heeft ze zich tien jaar lang ingezet als bestuursmedewerker voor Kwaliteit en Certificering en als lid van de werkgroep voor deskundigheidsbevordering en ontwikkeling mentorenbeleid. Van 1977 tot 2004 was Ella Boere vrijwilliger en bestuurslid van de Kerkelijke Gemeente te Beesd. In verband met het werk van haar man ondersteunde Ella Boere vanaf 1990 jarenlang de bezoeken van Russische en Oekraïense delegaties aan Nederland. Zij was lang met hart en ziel mantelzorger voor haar intussen overleden moeder, voor de dochter van haar zus en voor de vriendin van haar moeder. Nu begeleidt ze al 13 jaar haar zwager.Voor de protestantse Gemeente Gorssel/Epse verricht Ella Boere hand- en spandiensten. In 2008 werd ze lid van de WMO-raad van de gemeente Lochem.

Ook de heren Ton Hissink (67) uit Lochem en Dirk Rossél (71) uit Barchem ontvingen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant