Hanzehof presenteert Oosterberg als nieuwe hoofdsponsor Buitensociëteit

Algemeen

ZUTPHEN - Elektrotechnische groothandel Oosterberg verbindt vanaf theaterseizoen 2017/2018 haar naam voor drie jaar aan de Zutphense Buitensociëteit. Oosterberg wil hiermee vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid iets betekenen voor de Zutphense gemeenschap. Oosterberg is, net als de Zutphense (concert)zaal, sinds de oprichting in 1893 gevestigd in Zutphen en heeft haar oorsprong in de muziek. De naamgeving van de Buitensociëteit is tevens de start van het 125-jarig jubileum dat Oosterberg in 2018 viert.

De Buitensociëteit is sinds de bouw in 1891 onderdeel van het Zutphense culturele leven en heeft al generaties lang voor menig inwoner een speciale betekenis. De akoestiek van de zaal staat hoog aangeschreven bij muzikanten uit het hele land en kan zich daarmee meten met grote bekende concertzalen.

Oosterberg: van piano naar installatiemateriaal
Bijna 125 jaar geleden startte de eerste generatie Oosterberg een piano- en orgelhandel in Zutphen. In de jaren '20 werd Oosterberg distributeur van Philips en breidde de handel zich uit naar radio's, televisies en huishoudelijke apparatuur. Het specialisme elektrotechniek ontstond in de jaren '70, toen installatiematerialen aan het assortiment werden toegevoegd. Anno 2017 biedt Oosterberg met 20 vestigingen landelijke dekking en is als elektrotechnische groothandel uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt. Met het hoofdkantoor nog steeds in Zutphen en ambitieuze plannen voor de toekomst is Oosterberg klaar voor het volgende succesvolle hoofdstuk in haar geschiedenis.

De Zutphense Buitensociëteit
De Oosterberg Buitensociëteit opende haar deuren in het jaar 1891 en was bedoeld voor Zutphenezen van alle rangen en standen. De zaal kent een roemruchte geschiedenis waarin de beschadigingen na een bombardement in 1944 een zwarte bladzijde vormen. Met renovaties in de jaren '70 en '00 is de zaal nu voorbereid op een minstens zo aansprekende toekomst. Zutphen beschikt met de Oosterberg Buitensociëteit als onderdeel van Theater Hanzehof over een volwaardige schouwburgzaal en een oude concertzaal met een prachtige akoestiek. Het is daarmee een onmisbare factor voor het Zutphense culturele leven en festivals als het Internationaal Cellofestival Zutphen en het Beethovenfestival. De Hanzehof is verheugd dat een belangrijk Zutphens bedrijf als Oosterberg zich op deze wijze verbindt aan de Hanzehof en het culturele leven van de stad.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant