De meiden van de Junioren, Senioren en Pupil 1 van SZG. Foto: PR
De meiden van de Junioren, Senioren en Pupil 1 van SZG. Foto: PR

SZG turnsters vierde divisie door naar districtfinales

Algemeen

ZUTPHEN - Op zaterdag 15 april werd in Doetinchem de regiofinale van Gelderland Oost gehouden. De turnsters van de vierde divisie streden tegen elkaar om de doorstroming naar de districtfinale en om de medailles. SZG was met maar liefst zeventien meisjes sterk vertegenwoordigd.

Juno, Gieneke en Nienke mochten in de categorie Instap D1 meteen in de eerste wedstrijd het spits afbijten voor SZG-Zutphen. Zij begonnen met een stabiele brugoefening en konden daarna zich gaan klaarmaken voor de balk, bij het inturnen liet Gieneke de zenuwen de vrije loop, maar gelukkig tijdens de wedstrijdoefening had ze alles goed onder controle. Helaas moesten alle drie de meisjes na de rol de balk verlaten, maar ondanks de punt aftrek hiervoor zetten ze toch een mooie score neer. Op de vloer ging het een beetje wisselend bij Juno, heel mooie dans en artistiek goed verzorgd, maar bij de acrobatische onderdelen waren er wat slordigheden. Bij het onderdeel sprong had Nienke een beetje pech bij de salto, ze vergat omhoog te springen waardoor de salto erg laag was en de landing wat ongemakkelijk. Maar al met al waren de meisjes en trainster Alida tevreden met deze wedstrijd. Helaas voor deze dames geen plaatsing in de districtsfinale maar wel een fijne wedstrijd geturnd. Juno 15de plaats, Gieneke 17de en Nienke 28ste.

In wedstrijd twee mochten de Junioren supplement E, Meike, Maura, Merit en Demi turnen. Zij begonnen op balk met een goede wedstrijd, Maura zette het beste cijfer van de wedstrijd neer en Meike het derde cijfer. Merit en Demi hadden helaas wat meer moeite om erop te blijven staan, maar lieten wel erg mooie vloeroefeningen zien. Op sprong ging het ook goed en tenslotte mochten de meiden naar brug. Hier turnde Demi een van haar beste oefeningen ooit! Meike viel helaas bij de zolendraai. Voor haar een nieuwe en spannend element wat niet helemaal goed uitpakte. Merit en Maura turnden erg stabiel. Demi eindigde op de 27ste plaats, Merit op de 17de plaats, Meike net 4de en Maura werd erg knap 3de en kreeg de bronzen medaille omgehangen. Hierdoor plaatsten Meike en Maura zich voor de districtsfinale.

In de derde wedstrijd turnden de pupillen 1 D1, Yara, Lotte, Linde en Jasmijn en de Senioren supplement D, Michelle, Niene, Eline en Lynn. De pupillen begonnen met mooie oefeningen op brug, zij zijn daar veel netter gaan werken en dat zag je ook in de cijfers terug. Op balk ging het ook vrij netjes, al blijft het soms lastig om erop te blijven staan voor de meisjes. Op vloer gingen de meisjes stralend over de vloer en hadden ze plezier tijdens hun oefening. Tenslotte bij sprong werden mooie salto's en overslagen geturnd. Lotte eindigde als 15de, Yara als 16de, Linde als 22ste en Jasmijn als 26ste.

De senioren begonnen op sprong met strakke half in – half uit sprongen en Michelle zelfs met half in – heel uit sprongen. Op brug turnden alle meiden netjes door en ook met mooie hoge opzwaaien. Op balk werden een aantal nieuwe sprongseries en draaien geturnd, die zorgden voor nette oefeningen. Tenslotte mochten de senioren naar vloer, hier hebben zij hun oefeningen tot een goed einde gebracht, waarna het wachten was op de voorlopige tussenuitslag, want pas na wedstrijd vier (als de andere senioren hadden geturnd) zou de regiokampioen bekendgemaakt worden en ook de doorstroming naar de districtsfinale.

In de laatste wedstrijd turnden Nikki en Zsara in de categorie Pupil 2 D1, zij begonnen op vloer met mooie oefeningen. Op sprong ging de salto erg goed, maar de overslag ging bij Zsara niet helemaal zoals ze wilde, bij Nikki ging die wel erg goed. Op brug herpakte Zsara zich goed, Nikki turnde netjes en mooi strak. Op balk viel Nikki bij haar tweede element, maar daarna turnde ze de oefening netjes uit. Zsara turnde netjes en bleef erop staan. Nikki werd 11de en Zsara werd 19de.

Na deze wedstrijd was ook de uitslag van de senioren, Niene werd 24ste, Eline werd 8ste, Lynn 7de en Michelle 6de. Michelle, Lynn en Niene mogen nog door naar de districtsfinale. Meike, Maura, Michelle, Lynn en Eline turnen dus op 20 mei nog een districtsfinale tegen de beste meisjes van de andere regio's, Gelderland Midden en Overijssel.
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant