Zutphense dichter en P.C. Hooftprijswinnaar H.C. ten Berge. Foto: Robin de Puy
Zutphense dichter en P.C. Hooftprijswinnaar H.C. ten Berge. Foto: Robin de Puy

P.C. Hooftprijswinnaar H.C. ten Berge over poëzie en zijn inspiratiebronnen

Algemeen

ZUTPHEN - Op zondagmiddag 14 mei presenteert Boekhandel Van Someren & Ten Bosch de derde 'Van Someren poëzie op zondag'. De Zutphense dichter en P.C. Hooftprijswinnaar H.C. ten Berge spreekt dan van 15.00 tot 17.00 uur over zijn poëzie, zijn inspiratiebronnen en de dichters die hij bewondert.

H.C. ten Berge (1938) is een schrijver met een vanzelfsprekend internationale blik. Dat blijkt uit zijn romans, gedichten, essays en ook uit het feit dat hij in 1967 een tijdschrift oprichtte, waarin de buitenlandse letterkunde een belangrijke plaats inneemt: Raster. Voor zijn werk werd hij regelmatig bekroond, onder andere met de Poëzieprijs van de gemeente Amsterdam (1964), de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs (1968), de Prozaprijs van de gemeente Amsterdam (1971), de Multatuliprijs (1987), de Constantijn Huygensprijs (1996), de A. Roland Holst-Penning (2003) en de P.C. Hooft-prijs (2006).
Zijn poëzie lijkt met de jaren alleen maar levendiger te worden, en daarvan is zijn recentste bundel Splendor een prachtig voorbeeld. 'Laat de bundel niet ongelezen: hij fonkelt als een diamant,' aldus Hans Puper.

Locatie: Kerkhof 16 in Zutphen. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch.


0575 513512
www.boekhandelsomerentenbosch.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant