De start en finish vinden plaats op de Zaadmarkt. Foto: Bert Faber
De start en finish vinden plaats op de Zaadmarkt. Foto: Bert Faber

Running Center City Hanzeloop Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - Voor de zevende keer wordt op 14 mei de Running Center City Hanzeloop georganiseerd door A.V. Hanzesport.
Evenals vorige jaren verwacht de organisatie weer ruim duizend deelnemers aan de start. De start en finish vinden plaats op de Zaadmarkt.

Het programma bestaat uit 5 onderdelen. Om 13.00 uur start de één kilometer Aviko Jeugdloop, om 13.30 uur starten de vijf kilometer J.v.d. Ploeg individuele loop en de vijf kilometer KAB bedrijvenloop.Vanaf 14.30 uur gaan de tien kilometer Mazda Lenselink individuele loop en de tien kilometer Chiropractie Zutphen bedrijvenloop van start.

Jeugdloop
De jeugd loopt vanaf de start over de Zaadmarkt en Houtmarkt en gaat dan via het 's Gravenhof naar de Martinetsingel. Via de poort onder de Drogenapstoren komen zij dan weer terug op de Zaadmarkt. Aan de finish ontvangen alle deelnemers een mooie medaillen en bovendien kunnen zij gratis een ijsje halen bij Talamini. Voor de snelste drie meisjes en jongens in 4 leeftijdscategorieën zijn er ereprijzen te verdienen.

Vijf en tien kilometer
De vijf en tien kilometer routes (gecertificeerd door Atletiek Unie) lopen vanaf de Markt en het 'sGravenhof naar de Badhuisweg en daarna via de IJsseldijk naar de Zuidwijken. Daar is een mooi parkoers uitgezet over fiets- en wandelpaden. Uiteindelijk komen de lopers dan via de Laan naar Eme en de Tadamasingel weer terug naar het centrum en de poort onder de Drogenapstoren naar de finish op de Zaadmarkt.

Bedrijvenloop
Op de vijf en tien kilometer is het mogelijk om met een bedrijventeam mee te lopen. Per team kan men met minimaal drie en maximaal vijf teamleden deelnemen. Elk team ontvangt vijf startnummers inclusief de chips voor de tijdregistratie (de tijd van de eerste drie die aankomen gelden samen aankomsttijd van het team) en tien consumptiebonnen, een persoonlijke herinnering en één fraaie herinnering per team.

Live muziek
Halverwege het parkoers is een verzorgingspost ingericht. Daar worden de deelnemers door 't Kleintje Spult met vrolijke muziek aangemoedigd. De grote broer 't Spult wacht de lopers op de Markt bij de finish op en zorgt daar voor een gezellige sfeer.

Deelname scholen
Dit jaar staan er ook weer vertegenwoordigingen van het Baudartius College en het Isendoorn College aan de start.
Ger-Jan Leisink (Isendoorn College): "Al jaren liepen er docenten en leerlingen mee met de City-Hanzeloop , maar sinds 2013 hebben we onze krachten gebundeld en hebben we voor het eerst met een team meegedaan aan de bedrijvenloop onder de naam Isendoorn College. Het enthousiasme groeide en in 2014 werd er weer meegedaan en werd er zelfs een tweede plaats behaald door een gecombineerd team van leerlingen en docenten".

Inschrijven
Inschrijven kan bij voor-inschrijving tot 7 mei via de websites. Na-inschrijven is mogelijk op de wedstrijddag vanaf 11.30 uur tot dertig minuten voor de start in de tenten op de Zaadmarkt.


www.inschrijven.nl

www.hanzesport.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant