De keuken en het partycentrum van De Pauw zijn na de brand verwoest. Foto: Liesbeth Spaansen
De keuken en het partycentrum van De Pauw zijn na de brand verwoest. Foto: Liesbeth Spaansen

Brand in De Pauw Warnsveld: veel ongeloof bij eigenaren

Algemeen

WARNSVELD - Vol ongeloof lopen Gerrit Nikkels en Esseline Rijna over het terras van hun Grand Café-Restaurant De Pauw. Veel brandweerlieden, die met man en macht de grote brand in hun etablissement hebben geblust, rollen de slangen op.

Door Liesbeth Spaansen

Ze zijn enorm aangeslagen, deze nieuwe eigenaren van De Pauw, dat drie weken geleden onder hun leiding open ging. "We weten nog niet wat er is gebeurd en waar de brand is ontstaan. Ik denk in de keuken, die is helemaal afgebrand. Twee wasmachines en een droger zijn helemaal gesmolten. Het restaurant en het partycentrum zijn verwoest door rook en water," vertelt Esseline. Een expert heeft al aangegeven dat het onderzoek maanden kan duren en dat het dus lang duurt voor het bedrijf weer opgestart kan worden. "De schade van roet is enorm, we kunnen alles weggooien. We waren er zo trots op. We hebben ons best gedaan er iets moois van te maken."

'Jazz at The Peacock' van zondag 23 april was een groot succes. "Wat was het mooi," zegt Gerrit trots. "We hadden het podium voor het eerst weer in gebruik."

Snappen doen ze het allebei niet. "Gerrit heeft gisteravond alles nagekeken, of alles goed was afgesloten," gaat Esseline verder. "Vanmorgen om 6.30 uur belde de politie aan de deur. Een buurman had een knal gehoord en de brandweer gebeld. We hebben snel gedoucht en zijn hier gekomen. Ik schrok van zoveel brandweermensen." Gerrit is bijna niet aanspreekbaar, maar weet zich gesteund door zijn vrouw, broer, zus, zoon, vrienden en medewerkers, die naar Warnsveld gekomen zijn. "We staan voor je klaar, het komt allemaal weer goed." Ook Anita Marsman steunt haar werkgevers. "Het is heel heftig als je gebeld wordt. Het eerste wat ik zei, was: 'Dat kan niet'. Het gebeurt altijd bij een ander."

Het afsprakenboek ligt op een terrastafel, dat heeft de brandweer uit het pand gehaald. Voor vragen zijn Gerrit en Esseline bereikbaar, de telefoon is doorgeschakeld. Een aantal gasten komt even langs om te vragen hoe het met hun feest zal gaan. "We hadden prettige afspraken gemaakt." Samen komen zij tot een oplossing.

Gerrit en Esseline verheugden zich op Koningsdag. "We moeten daar wat op vinden," zegt Gerrit bedroefd. "We moeten iets doen voor Warnsveld. Maar de hele keuken is weg." Het buitenprogramma zal in ieder geval gewoon doorgaan.

Brandweer bluste met groot materieel de brand bij De Pauw in Warnsveld. Foto: Liesbeth Spaansen
Brandweer bluste met groot materieel de brand bij De Pauw in Warnsveld. Foto: Liesbeth Spaansen
Aan de dakrand van De Paul is de schade van de brand goed zichtbaar. Foto: Brandweer bluste met groot materieel de brand bij De Pauw in Warnsveld. Foto: Liesbeth Spaansen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant