Groepsfoto van de oudste groep in de A/B leeftijd. Foto: Pieter Keuzekamp
Groepsfoto van de oudste groep in de A/B leeftijd. Foto: Pieter Keuzekamp

Leden korfbalclubs uit de regio leren van de besten

Algemeen

ZUTPHEN - Woensdagavond 19 april waren topkorfballers Barry Schep en Kim Cocu, respectievelijk hoofdtrainer/coach en selectiespeelster bij Blauw-Wit uit Amsterdam, te gast bij korfbalvereniging KVZ in Zutphen. Zij gaven daar drie clinics voor de jeugd van de F tot de A leeftijd. In totaal deden 225 jeugdkorfballers mee.

Naast 141 jeugdspelers van KVZ zelf waren dat 84 spelers van acht andere korfbalclubs uit de regio. Vol enthousiasme reisden spelers van 't Overschotje, SEV Zelhem, Regio '72, Rheko, Devinco, Rivalen, Sios'61, Melynas en Steeds Hooger/Atalante af naar Zutphen om mee te doen.

Barry Schep en Kim Cocu leerden de jeugd niet alleen veel bij aan korfbaltechniek, ze brachten ook hun sportplezier met veel enthousiasme over op de jonge korfballers. Barry en Kim over de avond: "We zijn onder de indruk van KVZ, het is een mooie vereniging met veel potentie. Geweldig dat KVZ ook jeugd van andere verenigingen heeft uitgenodigd. Dit is niet alleen reclame voor KVZ zelf, maar ook voor de korfbalsport in de regio."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant