De kinderen kunnen onder deskundige begeleiding werken in hun tuintjes. Foto: PR
De kinderen kunnen onder deskundige begeleiding werken in hun tuintjes. Foto: PR

Voor schoolkinderen die groene vingers willen

Algemeen

WARNSVELD - Op zaterdag 22 april om 8.00 uur begint het honderste seizoen van de Warnsveldse Schooltuinen. Kinderen die in groep 6, 7 of 8 van één van de basisscholen in Warnsveld of Zutphen zitten, kunnen aan de slag in hun eigen ruim dertig vierkante meter grootte schooltuintje.

Elke zaterdag van 8.00 tot 10.00 uur werken de kinderen onder deskundige begeleiding in hun tuintjes. Het is ook mogelijk op woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur te tuinieren. Het tuinseizoen loopt tot eind oktober en wordt afgesloten met een afsluitende bijeenkomst.

Er worden onder andere de volgende groenten en bloemen gekweekt: snij- en slabonen, suikermais, radijs, verschillende soorten kool, spruiten, aardappelen, wortelen, uien, tuinkers, bietjes, courgettes, slabonen, andijvie, paprika en chrysanten. De kosten bedragen € 17,50 per tuin voor een heel seizoen, inclusief mest, zaden en planten. En voor iedere tuin is gereedschap aanwezig. Kinderen kunnen ook samen met een vriendje of een vriendinnetje een tuintje nemen. De ingang van de schooltuinen ligt aan het Dahliapad, het weggetje tussen Hellenkamp en Breegraven (ter hoogte van de Lidl) in Warnsveld.

Aanmelden kan bij dhr. Jan Waanders, Oranjelaan 44, Warnsveld via (0575) 52 18 36 of johnny.van.der.valk@gmail.com.
Speciale activiteit jubileumjaar
Mocht u nog foto's van uw kind (of misschien wel van uzelf) bezig op de schooltuinen, vraag de organisatie of u deze met hen wil delen via het e-mailadres. Graag onder vermelding van het jaar waarop de foto is gemaakt. De foto's willen zij gebruiken voor een speciale activiteit in het kader van jubileumjaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant