Tanja Honnef in de projectiekamer van het Luxor filmtheater. Foto: Martijn Siemes
Tanja Honnef in de projectiekamer van het Luxor filmtheater. Foto: Martijn Siemes

Vrijwilligster Luxor zamelt geld in voor 'Klimmen tegen MS'

Algemeen

ZUTPHEN - Op zondag 2 april draait om 11.00 uur de film 'Mont Ventoux Scala Paradisi' van de Zutphense filmmaakster Ariane Greep in het Luxor theater. Een bijzondere film voor een bijzondere gelegenheid. Tanja Honnef, vrijwilligster bij Luxor, hoopt met deze filmochtend geld in te zamelen voor 'Klimmen tegen MS'. Voor dit goede doel zal Tanja op 5 juni zelf de mythische kale berg gaan beklimmen.

Door Martijn Siemes

"Ik ben er een keer eerder op geweest, op de motor, maar dit wordt de eerste keer dat ik hem echt zelf beklim." Tanja Honnef (55) is vastberaden en enthousiast over de zware klus die haar staat te wachten op 5 juni wanneer ze de beruchte Franse berg op zal gaan. Tanja doet samen met het 'Team Annemarie' mee aan de beklimming van de Mont Ventoux in het kader van 'Klimmen tegen MS', een stichting die fondsen en sponsorgelden werft voor onderzoeksprojecten die erop gericht zijn om de kwaliteit van leven voor Mutiple Sclerose (MS) patiënten te verbeteren. Tanja: "Ik heb een vriendin met MS en ik was al jaren collectant voor verschillende stichtingen. Ik ontmoette mensen die dit gingen doen en het leek mij een leuke uitdaging."

Om de sponsoring goed op gang te krijgen organiseert Tanja op zondag 2 april een filmochtend met de bijzondere film 'Mont Ventoux Scala Paradisi' van Ariane Greep. De opbrengst gaat naar het goede doel. Honnef: "Ik heb deze film een paar jaar geleden gezien en het maakte diepe indruk op mij. Dat deze film over de berg die ik ga beklimmen gemaakt is door een Zutphense filmmaakster die bij mij om de hoek bleek te wonen, maakt het heel speciaal en doordat ik het kan laten zien in Luxor waar ik zelf vrijwilliger ben, past alles perfect in elkaar."

Ariane Greep zal zelf ook aanwezig zijn op zondagochtend en verzorgt de inleiding bij de film. De film vertelt vier verhalen die samenhangen met de Mont Ventoux. Ariane: "Voor mij is de film een ode aan de berg. Ik heb hem twintig jaar geleden voor het eerst beklommen met de fiets, ik ben er later bovenop getrouwd en mijn kind is er gedoopt. We beklimmen hem sindsdien ieder jaar. Je kunt zeggen dat ik verslingerd ben aan de Mont Ventoux. Het is een mythische berg." Zij heeft alle vertrouwen in Tanja's poging om de 'kale berg' te bedwingen: "Het zal zwaar worden, maar als ze goed traint, doorzet en de tijd neemt, dan haalt ze de top wel."

De film is op zondag 2 april te zien om 11.00 uur in filmtheater Luxor aan de Houtmarkt 64 in Zutphen. Tanja Honnef is via haar 'Team Annemarie' te sponsoren op www.klimmentegenms.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant