De oude en nieuwe eigenaren (r) achter de toog van Grand Café- Restaurant De Pauw. Foto: Alize Hillebrink
De oude en nieuwe eigenaren (r) achter de toog van Grand Café- Restaurant De Pauw. Foto: Alize Hillebrink

De Pauw Warnsveld krijgt nieuwe eigenaar

Algemeen

WARNSVELD - Aanstaande maandag 27 maart krijgt Grand Café-Restaurant De Pauw in Warnsveld een nieuwe eigenaar. John de Boer (64) doet na dertig jaar zijn etablissement over aan Gerrit Nikkels (63). John gaat met pensioen en Gerrit wil "nog één keer de uitdaging aangaan."

Door Alize Hillebrink

Al meer dan drie eeuwen bevindt De Pauw zich aan de Rijksstraatweg aan 'de kop van Warnsveld.' "De eerste beschrijvingen zijn van 1702," vertelt John. "Het was een herberg en dranklokaal met paardenstallingen erachter voor klanten die met paard en wagen kwamen. Ik werd eigenaar in de tijd dat het nog een echte dorpskroeg was. De gezellige traditionele dorpsfeesten in augustus waren altijd geweldig. Het gekste dat ik ooit meemaakte was een klant die de volgende ochtend door een boer ondersteboven in de heg werd gevonden. Die was in de struiken in slaap gevallen!"

Als uitbater moest John met de tijd mee. Warnsveld vergrijsde en maakte plaats voor 'import'. De dorpsfeesten waren verleden tijd. De Pauw onderging een metamorfose tot hedendaags café-restaurant met zalenverhuur. Johns vrouw Harma: "Tegenwoordig is het publiek heel divers. Iedereen komt hier en alles kan. Een high-tea, borrel, kop koffie, of bruiloft, we hebben zelfs uitvaarten."

Gerrit Nikkels (63) en John de Boer (64) verschillen niet veel in leeftijd maar toch denkt de één al aan zijn pensioen en verlangt de ander naar een nieuwe uitdaging. John: "Ik heb de tijd genomen, maar de verkoop ging toch sneller dan ik dacht. Nu lijkt het toch wat vroeg.". "Ja, een beetje dubbel," vult Johns vrouw Harma aan. "Uitstappen terwijl je er nog niet helemaal aan toe bent. Maar nu zijn we vrij wanneer anderen ook vrij zijn. Met een eigen zaak ben je altijd aan het werk." John: "Ik heb nu meer tijd voor mijn kleinkinderen, de honden en ons huis in Spanje. Wat ik verder ga doen weet ik nog niet precies. Soms moet je eerst ruimte maken voor er iets nieuws komt. Maar ik ga me zeker niet vervelen."

Gerrit denkt nog niet aan zijn pensioen. "Ik ben nog gezond en gek op verandering." Het ondernemerschap stroomt door zijn aderen. "Op zijn zestiende begon hij met een ijscokar in Eefde en ventte door de hele omgeving. "Dit is nu mijn achtste zaak en ik dacht: 'ik doe het nog één keer'."

Of er veel gaat veranderen? Gerrit: "Ik wil er in elk geval mijn eigen gezicht eraan geven. De inrichting zal wat veranderen. Ik wil de uitstraling van de jaren '30 erin hebben. De veranda die er ooit was weer in oude luister terugbrengen. Hij vist zijn smartphone uit zijn zak en showt een impressie van De Pauw met houten luifel en glundert: "Zo was het ooit! Geweldig toch? Ik hoop dat de gemeente welwillend is. Het eerste wat in ieder geval doe is burgemeester Annemieke Vermeulen uitnodigen voor een lekkere kop Warnsveldse koffie!".

Esseline, Gerrits vrouw zit als toekomstig gastvrouw trots te luisteren ze heeft er zin in. John: "Ik wens Gerrit en Esseline veel succes, ik hoop dat ze de omzet verdubbelen. "Nou," zegt Gerrit, "met tien procent extra per jaar ben ik al blij."

Op maandag 3 april is er vanaf 20.30 uur een afscheids- en kennismakingsreceptie in De Pauw.


De oude (r) en nieuwe eigenaren van Grand Café-Restaurant De Pauw. Foto: Alize Hillebrink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant