De mooie Werenfriduskerk wordt fraai uitgelicht tijdens voor het concert. Foto: PR
De mooie Werenfriduskerk wordt fraai uitgelicht tijdens voor het concert. Foto: PR

Tien jaar Bach in Zieuwent

Algemeen

ZIEUWENT - Paaspop-klassiek brengt op Goede Vrijdag 14 april vanaf 19.30 uur voor de tiende keer een Passie van Bach in de - voor dit concert geheel uitgelichte - Werenfriduskerk van Zieuwent. Inmiddels een traditie in de Achterhoek op Goede Vrijdag: de uitvoering van de Matthäus in deze kerk die de uitstraling heeft van een kathedraal. Met een moderne aanpak in techniek:een prachtig verlichte kerk passend bij de sfeer van het moment en beeldschermen zorgen voor een intense beleving van het lijdensverhaal en geven een gedetailleerd beeld van de orkestmusici, koor, dirigent en solisten. Bezoekers zitten als het ware bij de musici 'op schoot' en leven zo heel direct mee met de prachtige muziek van Johann Sebastian Bach.

Aan dit concert werken ongeveer honderd uitvoerenden mee. Twee orkesten, gevormd uit Concerto Barrocco, gespecialiseerd in authentieke uitvoering van muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw. Het verhaal wordt gezongen door drie koren: vocaal ensemble Ex Arte uit Enschede, projectkoor Concentus Cantzione uit Zutphen en het kinderkoor van groep 8 van basisschool St Jozef uit Zieuwent en leerlingen van het Marianum uit Groenlo. De algehele muzikale leiding is in handen van Emile Engel.

De internationale solisten zijn dit jaar: Vincent Lesage- evangelist; Mitchell Sandler - Christus; Hilde Coppé – sopraan; Barnabàs Hegi – altus; Denzil Delaere - tenor; Michiel Meijer - bas.

Kaarten kunnen worden besteld via de site. Op zondag 9 april is er vanaf 11.00 uur een inleiding over dit concert door de dirigent Emile Engel bij Het Witte Paard in Zieuwent. De toegang is gratis; men krijgt naast een bevlogen uitleg waardoor luisteren naar de uitvoering veel meer diepgang kan krijgen, koffie en thee aangeboden. Een arrangement waarbij men voor aanvang van het concert een diner gebruikt, is te bespreken bij Het Witte Paard in Zieuwent.


www.paaspopklassiek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant