Harry Webers. Foto: PR
Harry Webers. Foto: PR

Webers vertelt over mogelijkheden om Zutphen onder de aandacht te brengen

Algemeen

ZUTPHEN - Cultuur historisch Platform Zutphen organiseert een culturele ontmoetingsavond voor cultuurvrienden in Zutphen en Warnsveld op donderdag 23 maart 19.30 uur in Het Koelhuis. De inleiding wordt verzorgd door Hendrik Haafkes, gemeentelijk programmamanager cultuur en erfgoed. Hij spreekt over zijn nieuwe werkzaamheden 'Erfgoed in beweging'. Spreker Harry Webers verzorgt het leeuwenaandeel met zijn lezing over 'De Nieuwe Hanze'.

Webers wijst met verfrissende kijk op nieuwe mogelijkheden naar regionaal en internationale samenwerking op gebied van cultuur en economie. Een uitdaging voor diegenen die een positieve verandering willen nastreven om Zutphen onder de aandacht te brengen als vestigingsstad voor nieuwe banen met woongenot voor jonge werkenden.
De Hanze was 400 honderd jaar lang dè succesformule van Hanze Steden gedreven door internationale samenwerking met gelijke interesses. Hanze is de voorloper van de latere VOC. De Hanze werkte in wisselende samenstellingen samen voor economisch gewin en voorspoed.

Plannen en initiatieven
Het Cultuur historisch Platform heeft plannen en nieuwe initiatieven voor cultureel Zutphen en zal daar deze avond het een en ander over mededelen. Hierover is binnenkort meer informatie te vinden op de website.


www.cultuurplatformzutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant