Op Erve Eme is een heuse middeleeuwse markt te bezoeken. Foto: PR
Op Erve Eme is een heuse middeleeuwse markt te bezoeken. Foto: PR

Seizoensopening en Paasmarkt bij De Kaardebol

Algemeen

ZUTPHEN - Zaterdag 15 april wordt het nieuwe seizoen van de Kaardebol feestelijk geopend. Erve Eme en de vlindertuin De Kas, zijn beiden vanaf het Paasweekend weer geopend en zijn beide van zaterdag tot en met maandag dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Op Erve Eme is een heuse middeleeuwse markt te bezoeken waarbij zo'n vijftig Franken, Friezen, Vikingen en Saksen hun kampement opslaan. Vlindertuin De Kas zal ook weer te bezichtigen zijn en ook de inwendige mens zal niets tekort komen.

In de wintermaanden is er door alle initiatieven op De Kaardebol hard gewerkt. Bij Erve Eme is er onder andere gewerkt aan verfijning van de inrichting van de boerderij om bezoekers nog beter een indruk te geven van hoe onze voorouders in de vroege middeleeuwen leefde. Dit Paasweekend laten middeleeuwse ambachtslieden diverse demonstraties zien zoals smeden, bronsgieten, manden vlechten en middeleeuws koken en nog veel meer.

Ook voor bezoekers van Vlindertuin De Kas is er veel te ontdekken, zo zijn er nieuwe soorten vlinders en planten. Verder kan men op zoek gaan naar de eitjes van verschillende soorten vlinders en vindt er de informatieve workshop 'Insecten eten' plaats. In het Natuurlokaal van het Baudartius College is ook uitgebreid aandacht voor de insectenwereld.

Op het terrein en in het hoofdgebouw zijn diverse activiteiten te zien en te doen, onder andere van De Bovenkamer, De Jeugdtuinen en A3DZorg. En buiten verzorgt Annemieke Spijker van Kwekerij Buitenboel een rondleiding langs eetbare bloemen.

Toegang en parkeren
Toegang Erve Eme: 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen (vanaf 4 jaar), inclusief broodje bakken. Toegang Vlindertuin De Kas is voor volwassenen 5 euro en kinderen 3 euro (pinnen niet mogelijk). De rest van het terrein van De Kaardebol zijn deze dagen vrij toegankelijk voor publiek. Parkeren kan op het parkeerterrein bij Be Quick/IJsselslag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant