Uitreiking van de cheque aan Kinderboerderij De Schouw. Foto: PR
Uitreiking van de cheque aan Kinderboerderij De Schouw. Foto: PR

Ladies' Circle Zutphen deelt cheques uit aan zes goede doelen

Algemeen

ZUTPHEN - Ladies' Circle Zutphen heeft met de verkoop van Kerstbroden in 2016 totaal 3.500 euro opgehaald. Het Dagelijks Bestaan, Kinderboerderij De Schouw, Het Buurtzorghuis, de Voedselbank, het Asielzoekerscentrum en de vrijwilligers van de schooltuintjes in Warnsveld ontvingen in de afgelopen maanden een deel van deze opbrengst. "Niets is leuker dan mensen blij maken en dat hebben we gedaan de afgelopen weken", meldt Ladies' Circle voorzitter Liane van der Veen. "Vorig jaar doneerden we de totale opbrengst aan één organisatie (het Walhallab) en nu hebben we er voor gekozen om het geld te verdelen over meerdere goede doelen."

De doelen zijn divers maar hebben als gemene deler dat zij er zijn voor kwetsbare Zutphenaren en kinderen in Zutphen. Het Dagelijks Bestaan heeft voor haar locatie op de Mars geld ontvangen voor de aanschaf van een fornuis. Kinderboerderij De Schouw gaat het bedrag besteden aan de aanschaf van twee kalfjes en voer voor deze kalfjes. Het Buurtzorghuis wilde haar woonkamer meer sfeer geven en gaat het geld besteden aan een mooi wandkleed. Ook de Voedselbank Zutphen heeft een bedrag gekregen waarmee zij de voedselpakketten kan aanvullen en de kosten voor het vervoer kan dekken.

De school van het asielzoekerscentrum aan de Voorsterallee kreeg een bedrag om een zandbak buiten te realiseren. Als laatste deelden de Ladies een cheque uit aan de vrijwilligers van de schooltuintjes in Warnsveld waarmee de groep in september 2017 haar 100 jarig bestaan kan vieren. "Fijn dat we dit hebben kunnen doen. Hier wordt iedereen blij van! In december gaan we weer kerstbroden van Bakker Bril uit Voorst verkopen. Dan volgt een nieuwe ronde!".


lc72.ladiescircle.nl

Uitreiking van de cheque aan Het Dagelijks Bestaan. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant