De turnsters van SZG Zutphen. Foto: PR
De turnsters van SZG Zutphen. Foto: PR

Turnsters SZG Zutphen plaatsen zich voor regiofinale Gelderland Oost

Algemeen

ZUTPHEN/DOETINCHEM - Op zondag 19 maart was in Doetinchem de derde voorronde wedstrijd voor de vierde divisie. Voor SZG kwamen maar liefst 22 turnsters in actie. Tijdens de wedstrijd waren er naast de medailles ook tickets voor de regiofinale Gelderland Oost te verdienen. Juno, Gieneke, Yara, Lotte, Jasmijn, Nikki, Zsara , Lieke, Maura, Merit, Meike, Demi, Michelle, Eline en Lynn hebben zich geplaatst, op basis van hun twee beste voorwedstrijden, voor de regiofinale Gelderland Oost op zaterdag 15 april in Doetinchem.

Pupillen
In wedstrijd 1 turnden de Pupillen 1 D1, Lotte Kramer, Yara Moes, Linde Biesterbosch en Jasmijn ter Mul; de Pupillen 2 D1, Marit Post, Lieke Nijhuis, Zsara de Groot en Nikki Nijveld en de Junioren supplement E, Maura Mol, Meike Lammes, Demi Schroven en Merit Huisman.

De pupillen begonnen allemaal op balk. Marit en Nikki lieten voor het eerst een mooie nieuwe afsprong zien. Op vloer deedLotte voor het eerst haar boogje en de arabier-flikflak, de meiden lieten zien dat zij steeds netter zijn gaan turnen. Op sprong zette Linde het derde cijfer neer en gingen de salto's het hoogste van alle meiden. Het laatste toestel was brug, hier werd veel beter gewerkt dan tijdens de vorige wedstrijd en werden mooie hoge opzwaaien geturnd. Uiteindelijk eindigde bij de Pupillen 1 Yara als 7de, Lotte als 9de, Linde als 11de en Jasmijn als 12de. Bij de pupillen 2 werd Lieke 16de, Zsara 12de, Marit werd 9de en Nikki eindigde op een gedeelde 3de plaats en kreeg het brons omgehangen.

Junioren
De Junioren begonnen op brug en turnden hier erg goede oefeningen. Meike zette het tweede cijfer neer en Maura het derde cijfer. Op balk liet Demi een mooie oefening zien en zelfs met een val zette ze het derde cijfer neer. Op vloer gingen de junioren allemaal weer erg goed en straalden ze veel plezier uit, Meike zette het eerste cijfer neer en Maura het derde cijfer. Op sprong, het laatste toestel, zetten Meike en Merit met twee keer een mooie half in – half uit, het tweede en vierde cijfer neer. Door deze goede oefeningen eindigde Demi als 9de, Merit als 7de, Maura als 5de en Meike eindigde op een 2de plaats en kreeg de zilveren medaille omgehangen.

Instap
De Instap meisjes turnden in de 2de wedstrijd en mochten deze dag beginnen op de balk. Nienke mocht als eerste en wist prima haar zenuwen om te zetten in een super strakke en stabiele oefening. Juno moest vrij lang wachten voordat ze het sein van de jury kreeg om te beginnen, en misschien lag het daaraan dat ze helaas bij de opsprong meteen weer naast de balk stond. Maar ze herstelde zich perfect en turnde een strakke oefening. Ze deed een super hoge handstand, maar helaas bij de rol een val wat haar punten kostte. Desondanks had ze toch een mooie score! Ook Nova en Gieneke turnden vervolgens mooie strakke balk oefeningen. Op vloer waren de meisjes ook weer helemaal in hun element, deze oefening op muziek blijft toch een favoriet van de meisjes.

Op sprong had vooral Nova er zin in en zette een super salto tot stand neer. Ook de andere meisjes turnden hier nette sprongen. Op brug had Gieneke iets teveel vaart bij een element waardoor ze doorschoot en van de brug af ging wat haar een punt kostte. Daarmee miste ze het podium maar ging naar huis met een super mooie 5de plaats. Voor Nova was er een 16de plaats en Nienke een 10de plaats. Juno mocht op het podium plaatsnemen en kreeg de bronzen medaille omgehangen!

Senioren
In de tweede wedstrijd turnden de Senioren supplement D, Laura Snelder, Lynn Roesink, Niene van Beek, Michelle Goedhart en Eline Huisman. De senioren begonnen op sprong en Lynn en Eline zetten hier beide het tweede cijfer neer. Ook de anderen turnden mooie sprongen. Op brug turnden de meiden goed door, maar misten een aantal meiden nog de eis van de hoge opzwaai, wat ze een half punt kostte. Toch zette Michelle het tweede cijfer neer op brug. Op balk waren de resultaten heel wisselend, zo bleef Lynn op de balk en kreeg ze het hoogste cijfer, maar waren er ook een aantal meiden met een of twee vallen. Op vloer werden een heel aantal nieuwe elementen geturnd, Niene kreeg zelfs het derde cijfer. Door deze goede scores eindigde Laura als 12e, Niene als 8e, Lynn als 6e, Michelle op een gedeelde 3e plaats en Eline werd zelfs 2e. Dus zo ging het zilver en brons naar Eline en Michelle!

In de laatste wedstrijd turnde Alessia Sanders in de categorie Jeugd 1 D1, zij begon goed op vloer en turnde steeds netter, op sprong ging het helaas niet helemaal zoals ze normaal gesproken kan. Op brug ging het weer een stuk beter en tenslotte op balk liet ze een goede oefening zien. Alessia eindigde als 11de.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant