Tijdens de Roll-over ontmoeten jong en oud elkaar. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Tijdens de Roll-over ontmoeten jong en oud elkaar. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Zet de Roll-over Bronckhorst maar in de agenda

Algemeen

BRONKHORST - In mei wordt de dertiende Roll-Over Bronckhorst gehouden. Opnieuw mooie routes: rond Olburgen (de 18de), Halle-Heide (de 19de ) en Hengelo (de 20ste). "Wij zijn dankbaar dat we weer in het gemeentehuis terecht kunnen," zegt voorzitter van het Roll-Over comité Jan Visser. "blij met de betrokkenheid van het gemeentebestuur en de aanwezigheid van burgemeester Marianne Besselink op één van de dagen."

Door Liesbeth Spaansen

Met de route vanaf Dorado Beach in Olburgen gaat de wandeling helemaal de dijk over. "Je kunt geweldig van je afkijken met fraai zicht richting Dieren. Prachtig," aldus Jan Visser. De startplaats van Halle-Heide is de Heide Smid.

Ook dit jaar zullen vele vrijwilligers aanwezig zijn. "We hebben een geweldige groep vrijwilligers, een werkgroep die alle dagen alles netjes voor elkaar maakt en er zijn verpleegkundigen aanwezig om bij de toiletgang te helpen, en natuurlijk verkeersregelaars", vertelt Josephine Steffens enthousiast

Vanaf de eerste Roll-Over Bronckhorst is hoofdsponsor Regiobank Steenderen/Warnsveld betrokken. "Ondanks de recessie zijn zij ons blijven steunen. We hebben vorig jaar de prijzen voor deelname al verhoogd, omdat helaas de kosten voor het huren van rolstoelen en toiletten zijn verhoogd. Verdere verhoging doen we niet, want deze mensen worden al zo benadeeld. Het is een groep die vaak moet rondkomen van een minimum," vult Jan aan. "Gelukkig hebben we een grote groep Vrienden van de Roll-Over, al zijn nieuwe vrienden en ook sponsoren nog altijd van harte welkom."

Wandelaars mogen met rolstoel, scootmobiel of eventueel rolbed deelnemen aan de driedaagse. "Je mag ook de hond meenemen," lacht Jan. "Geen enkel probleem." Het gaat de organisatie vooral om het plezier dat deelnemers samen beleven. "Het moet een groot feest zijn," besluit Josephine, die nog even voor zich houdt welke muziekoptredens er zullen zijn. "Deelnemers ontmoeten bekenden en maken een praatje onderweg. We geven aandacht aan onze gasten, maken het contact met elkaar mogelijk, en genieten met elkaar, samen met iedereen, van het wandelen."

Kijk op de website voor meer informatie.


www.rolloverbronckhorst.nl

Facebook Roll-Over Bronckhorst

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant