De organisatie van de fietsavondvierdaagse heeft er zin in. Foto: Alize Hillebrink
De organisatie van de fietsavondvierdaagse heeft er zin in. Foto: Alize Hillebrink

Zutphense Fietsvierdaagse terug van weggeweest

Algemeen

ZUTPHEN - Na vele jaren van afwezigheid is ie er weer: de Zutphense Fietsavondvierdaagse. Het activiteitenteam van Wijkcentrum Waterkracht nam het initiatief in samenwerking met Winkelcentrum Waterkwartier. Het fietsplezier vindt plaats op vier avonden van 8 tot en met 11 mei.

Alize Hillebrink

Iedereen is welkom bij de Zutphense Fietsvierdaagse. "En het is geen wedstrijd,"zegt organisator Richard Sluizeman. "Mensen moeten vooral plezier hebben en kunnen genieten van de omgeving." De lengte van de route is iedere dag ongeveer 25 kilometer, waarbij alle vier de windstreken worden aangedaan. Bij de controlepost is er de mogelijkheid om een boerderij te bezichtigen en een kosteloos drankje te nuttigen, gesponsord door winkeliers van het winkelcentrum. Sluizeman: "We verwachten zeker tweehonderd deelnemers, mede omdat mensen met een scootmobiel ook mee mogen doen."

Ook is er een speciale fietswegenwacht verzorgd door Wolters Tweewielers. Wim van de Kamp van het activiteitenteam: "Bij een lekke band of panne onderweg wordt er gezorgd voor vervangend vervoer." De laatste fietsavond zal feestelijk verlopen met het spelen van een dweilorkest.

Inschrijving
Inschrijven voor de Fietsvierdaagse kan vanaf woensdag 1 maart bij Wijkcentrum Waterkracht. Graag vooraf in schrijven in verband met bestellen van routeboekjes. De kosten voor de Fietsvierdaagse zijn 5 euro per persoon (voor vier dagen). Voor vragen kunt u terecht bij Perspectief Zutphen 0575-57 11 33.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant