Twee doelpunten binnen twee minuten en de wedstrijd was gespeeld

Algemeen

ZUTPHEN - FC Zutphen verloor afgelopen zaterdag met 0-4 van WHC. Tot de 70e minuut was er nog uitzicht op een gelijkspel, maar daarna vielen binnen twee minuten twee doelpunten, en was de wedstrijd gespeeld. De komende weken is er volgens trainer Taco Lourens veel werk aan de winkel om het team weer op de rit te krijgen, na deze zware teleurstelling.

WHC deed deze middag heel goede zaken doordat het de concurrenten Berkum en DUNO tegen laag op de ranglijst staande clubs gelijk zag spelen. De mannen uit Wezep hebben daardoor de minste verliespunten van alle ploegen. Doordat ook Vroomshoopse boys de derby van DOS ’37 won, was het een slechte middag voor FC Zutphen.

FC Zutphen miste bij aanvang de geschorste Jelle Macare, en de geblesseerden Sebastian van Laar, Floris Egberts en Marco Kroese. Centraal achterin stonden daardoor Ufuk Dulkaroglu en Huib Achterkamp.

Wedstrijdverslag
WHC nam in het begin niet al te veel risico, en stelde zich goed in op de aanvallers van FC Zutphen. Toch had FC Zutphen pech dat men de score niet opende. Een prachtige aanval, opgezet door Aldo Joaquim, bracht de bal bij Mark Bloemendaal. De Zutphen spits maakte zich los van zijn tegenstander, en dook alleen voor Jasper Kuiper op. Zijn diagonale schot spatte uiteen op- de binnenkant van de paal.

WHC was gewaarschuwd. In de 20e minuut was er een beoordelingsfout achterin bij FC Zutphen en topscorer Jonathan van Marle was er als de kippen bij om de 0-1 te scoren. Even later was er opnieuw een onzekerheid achterin bij FC Zutphen, waardoor een overtreding binnen de 16 meter werd gemaakt op Carlos Lopes Macedo. De toegekende strafschop werd genomen door Vincent Oosterkamp, maar zijn schot werd tegengehouden door doelman Marijn Sangers.

Even later was het opnieuw Marijn Sangers, die ingreep toen Kevin Siemelink alleen voor hem op dook. De Zutphen doelman kwam als winnaar uit het duel tevoorschijn. Aan de andere kant was er een prima mogelijkheid voor Aldo Joaquim, hij stuitte op doelman Kuiper, na een goede pass van Mark Bloemendaal. De voorsprong in de eerste helft was verdiend.

In de tweede helft trachtte FC Zutphen via snelle combinaties de gelijkmaker te forceren. Mark Bloemendaal werd in de 16 meter aangetikt, maar scheidsrechter Spoler zag er geen strafschop in. Even later was er een goede actie van Joshua Palm die de bal bij Mark Bloemendaal bracht, maar deze stuitte op doelman Kuiper. Aan de andere kant was het Jelle Post die na een snelle counter doelman Sangers op zijn weg zag. Er ontstonden hierna kansen voor beide doelen.

Een schot van Daniel Opoku belandde net naast het doel. Een mogelijkheid van Carlos lopes Macedo werd goed onschadelijk gemaakt door Niek Bakkerweerd. En een goede mogelijkheid van Mark Bloemendaal werd ontnomen door doelman Kuiper. Marijn Sangers maakte vervolgens zijn keuze als man of the match volledig waar, door Jonathan van Marle met een mooie actie van scoren af te houden. Sebastian van Laar kwam in de 60e minuut in het veld voor Thomas Theloesen.

Maar in de 70e minuut ging het mis voor FC Zutphen. Bij een cornerbal zette WHC veel druk naar voren. De goed genomen corner werd binnen gewerkt door Jasper van der Stouw, 0-2. Direct hierna kwam Bas Jansen voor Daniel Opoku en ging FC Zutphen met drie spitsen voetballen. In de 72e minuut lag de 0-3 achter Marijn Sangers. Vincent Oosterkamp schoot een vrije trap vanaf 20 meter in de kruising, en maakte daardoor zijn gemiste strafschop meer dan goed. Het verzet van FC Zutphen was gebroken. Er ontstonden nog goede mogelijkheden voor Aldo Joaquim, die zijn inzet van de lijn gekopt zag worden, en het schot van Bas Jansen belandde net naast het doel. Voor de statistieken wist Ozhan Kardag in blessuretijd de 0-4 binnen te werken.

FC Zutphen zal de komende weken in deze zware competitie nog vol aan de bak moeten, en WHC kan zich opmaken voor de titelstrijd samen met Berkum, Bennekom en DUNO.