Corrie Haverkort. Foto: PR
Corrie Haverkort. Foto: PR

Filosoof gaat in op impact van de komst van mensen uit andere culturen

Algemeen

ZUTPHEN - Donderdagavond 2 maart om 19.30 uur is er in Dat Bolwerck een lezing over 'Als waarden botsen'? Filosoof Corrie Haverkort gaat dan in op de vraag 'Wat is de impact van de komst van mensen uit andere culturen op ons denken?

Sommigen voelen zich bedreigd omdat er met de komst van vluchtelingen ook andere waarden onze samenleving binnenkomen. Anderen stellen weer dat onze waarden ook niet alles zijn. Voor je het weet polariseert het gesprek. De vraag naar morele helderheid wordt steeds urgenter. In haar lezing onderzoekt Corrie Haverkort deze morele helderheid in relatie tot 'onze' waarden en het concreet en constructief omgaan met culturele verschillen.

Tijdens de lezing komen vragen aan bod als: welke zijn de waarden waarop onze huidige samenleving is gebaseerd? Waarom was spreken over waarden lange tijd 'not done'? Wat is de betekenis van tolerantie en waarom is dit soms gunstig, en soms ook niet? Het stilstaan bij deze vragen kan helpen om je eigen plek in het vormgeven van 'samenleven' helder te krijgen.

Kosten 12,50 euro. Aanmelden via info@datbolwerck.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant