Drie teams vertegenwoordigden SGZ tijdens de laatste plaatsingswedstrijd.  Foto: PR
Drie teams vertegenwoordigden SGZ tijdens de laatste plaatsingswedstrijd. Foto: PR

Acroturnsters SZG Zutphen tweede reserve Oost Nederlandse Kampioenschappen

Algemeen

ZUTPHEN - Zaterdag 18 februari was in Hattem de laatste plaatsingswedstrijd voor Acrogym niveau E. SZG Zutphen was er vertegenwoordigd met drie teams.

Bij acrobatische gymnastiek doe je met twee of drie dames samen een oefening op muziek. Als eerste mochten Madelon en Chayenna. Zij lieten een nette oefening zien, maar waren te vroeg klaar en kregen 0.3 punten aftrek. Met toch een cijfer van 30.70 werden ze twaalfde. Daarna mochten Famke, Laura en Nandi. Ze begonnen heel goed, maar een onderdeel mislukte. Dat kostte punten, ze werden zeventiende met 29.30. Als laatste waren Reshma en Bette aan de beurt. Bette, die met haar zeven jaar de jongste deelnemer van allemaal was, liet samen met Reshma een goede oefening zien. Zelfs het onderdeel 'vliegtuigje naar schouderstand' ging helemaal super! Helaas ging handstand-doorrol bij beide niet goed. Ze werden 21ste met 26.60.

Zowel Madelon en Chayenna als Famke, Laura en Nandi staan tweede reserve voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen op 25 maart in Hardenberg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant