De cast van de veelgeprezen Nederlandse tv-serie Tijd van leven. Foto: PR
De cast van de veelgeprezen Nederlandse tv-serie Tijd van leven. Foto: PR

Luxor toont televisieserie 'Tijd van leven' in bijzijn van cast en regisseur

Algemeen

ZUTPHEN - Zondag 5 maart vanaf 11.00 uur vertoont Luxor de veelgeprezen Nederlandse tv-serie Tijd van leven. In één dag is dit complete tiendelige televisiedrama op bioscoopformaat te zien. Regisseur André van Duren, hoofdrolspelers Anneke Blok en Victor Löw en nagenoeg de complete crew en cast zullen de voorstelling in Luxor bijwonen.

Tijd van leven is een familie-epos, dat zich over een tijdsperiode van veertig jaar (1945-1985) afspeelt. Het verhaal spitst zich toe op het wel en wee van een boerenfamilie en een aannemersgeslacht in het fictieve Achterhoekse dorp Oud Greffel. De families worden met elkaar verbonden wanneer de boerendochter kort na de Tweede Wereldoorlog trouwt met de aannemerszoon.

Tegen de achtergrond van de naoorlogse wederopbouw, de economische bloei en de groei van technologie, media en verkeer, volgt de serie de ontwikkelingen in de agrarische gemeenschap en toont zij hoe de maalstroom van de tijd zijn sporen achterlaat op haar bewoners.

Regisseur André van Duren heeft de landelijke sfeer van weleer goed weten te vangen en maakte veel opnames in het Achterhoekse Netterden. Bij de casting koos hij voor nog onbekende acteurs, omdat die door het publiek niet met een bepaalde rol vereenzelvigd worden. Zo maakte televisiekijkend Nederland kennis met wat nu grote namen zijn: Victor Löw, Anneke Blok en Ernst Daniël Smid.

Tijd van leven werd door KRO in de jaren negentig uitgezonden en nadien nooit herhaald.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant