Foto: PR
Foto: PR

Werkstraffen mannen uit Warnsveld voor kweken hennep

Algemeen

Vrijspraak voor Zutphense medeverdachten

ZUTPHEN - De rechtbank veroordeelde twee mannen uit Warnsveld van respectievelijk 48 en 51 jaar tot werkstraffen van 100 uur. Zij zijn schuldig bevonden aan het medeplegen van het kweken en oogsten van hennep. Twee medeverdachten uit Zutphen werden vrijgesproken.

413 planten
De 48-jarige Warnsvelder kweekte hennep tussen 1 mei en 30 juni 2014 in zijn Zutphense bedrijfspand. Eenmaal werd de hennep geoogst. Dit deed hij samen met zijn 51-jarige plaatsgenoot. Het ging om een hoeveelheid van 413 hennepplanten. Het Openbaar Ministerie eiste in beide zaken naast een werkstraf ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand met een proeftijd van twee jaar. De rechtbank komt tot een lagere straf rekening houdend met feit dat het om oudere zaken gaat.

Vrijspraak voor Zutphens duo
Twee Zutphenaren van respectievelijk 46 en 51 jaar werden vrijgesproken voor het medeplegen van het kweken van hennep. Op basis van dossier - en wat er tijdens de zitting naar voren is gebracht - kan niet wettig en overtuigend bewezen worden dat dit duo betrokken is geweest bij de hennepkwekerij.

De volledige uitspraken worden binnenkort gepubliceerd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant