Spoor bijster op De Mars

Algemeen

Zutphen - Met de komst van de Marstunnel, de fietstunnel Kostverloren en de nieuwe rondweg richting Deventer, is het soms niet alleen voor mensen van buiten Zutphen zoeken geblazen. Velen raken het spoor bijster en de fractie van CDA Zutphen-Warnsveld vroeg zich in een brief af wanneer het college denkt meer duidelijkheid te kunnen scheppen in de wirwar.

Voor een groot deel is die duidelijkheid er nu, zo laat het college als antwoord op de schriftelijke vragen weten. "Alleen aan de Marsweg is nog geen bewegwijzering geplaatst, maar daar moet nog een stukje asfalt worden gelegd. Dat gaat binnen enkele weken gebeuren", aldus Coby Pennings.

"De route vanuit de tunnel richting Eefde en Deventer gaat via de Coenensparkstraat en de vernieuwde Marsweg tot de Industrieweg, en vervolgens naar de rotonde Pollaan. Omgekeerd is dit de route van de rotonde Pollaan richting Station/P&R/Woonboulevard/Centrum. Ter hoogte van de Dreef wordt Arnhem/De Hoven op de bewegwijzering toegevoegd. Zolang de wegwerkzaamheden aan de Marsweg nog bezig zijn wordt een tijdelijke omleiding in de bewegwijzering aangebracht", geeft het college ter verduidelijking aan in de brief. Zodra de werkzaamheden aan de Marsweg zijn afgerond, doet gemeente Zutphen een persbericht uit over de actuele route.

De reden dat het zo lang wachten was op bewegwijzering, had te maken met de lange levertijden waarmee de Nationale Bewegwijzeringsdienst kampte en lag dus niet bij de gemeente. Pennings: "Wethouder Sueters gaat 27 februari tijdens een ondernemersbijeenkomst in gesprek met ondernemers van De Mars om te kijken welke ideeën er leven om de bereikbaarheid op De Mars te verbeteren."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant