Voorlezen bij KinderzwerfboekStation Kinderboerderij de Schouw

Algemeen

ZUTPHEN - De Nationale Voorleesdagen staan voor de deur. Dit jaar vinden ze plaats van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari 2017. Dit jaar doen ook KinderzwerfboekStations mee aan dit voorleesfestijn, waaronder KinderzwerfboekStation Kinderboerderij de Schouw. Kinderen in de leeftijd van 3 jaar tot 10 jaar zijn hiervoor van harte welkom op woensdag 1 februari van 14.00 tot 16.00 uur aan de Schouwlaaksweg 2.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, het vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt kinderen heel veel plezier.

Kinderzwerfboek
Kinderzwerfboek roept kinderen én volwassenen op om gelezen kinderboeken te voorzien van een zwerfsticker en een zwerfcode en deze uit zwerven te sturen. Kinderzwerfboek wil zoveel mogelijk kinderen in Nederland (en in het bijzonder in aandachtswijken) aan het lezen krijgen om hiermee het taalkundig inzicht van kinderen te vergroten, kinderen een beter toekomstperspectief te bieden en de kans op armoede te verkleinen. Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant