Het archief is gevestigd in een prachtig middeleeuws pand, met kenmerkende rode luiken. Foto: PR
Het archief is gevestigd in een prachtig middeleeuws pand, met kenmerkende rode luiken. Foto: PR

Studiezaal Regionaal Archief Zutphen ook weer op vrijdag open

Algemeen

ZUTPHEN - Het Regionaal Archief Zutphen (RAZ) breidt de openingstijden van haar studiezaal vanaf 1 februari uit. Bezoekers kunnen dan niet alleen van dinsdag tot en met donderdag terecht voor historisch onderzoek, maar ook op de vrijdag.

Enkele jaren geleden besloot het archief om de studiezaal op de vrijdagen te sluiten. Reden hiervoor was de toenemende digitale dienstverlening. Inmiddels blijkt dat een verbeterde online toegankelijkheid van de archieven, niet leidt tot minder onderzoekers op de studiezaal. Het RAZ opent daarom, in aanvulling op de dinsdag t/m de donderdag, ook op vrijdag weer haar deuren van 10.00 -16.00 uur.

Studiezaal
Tijdens openingstijden kunt u op de studiezaal terecht voor bijvoorbeeld historisch en genealogisch onderzoek, of de bouwtekeningen van de gemeenten Zutphen, Lochem en Brummen. Er is altijd een medewerker aanwezig om vragen te beantwoorden.

Buiten de openingstijden vindt u op de website van het archief steeds meer gedigitaliseerde archiefstukken. Bovendien werken vrijwilligers dagelijks aan transcripties en indexen, om het archief nog beter toegankelijk te maken.

Het Regionaal Archief Zutphen beheert de archieven van Zutphen, Lochem en Brummen en is gevestigd aan de Spiegelstraat 13-17 te Zutphen.


www.regionaalarchiefzutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant