Tristan Steenmeijer en Silja Verhoeven willen met hun concept Inbox15 jong ondernemerschap steunen. Foto: Meike Wesselink
Tristan Steenmeijer en Silja Verhoeven willen met hun concept Inbox15 jong ondernemerschap steunen. Foto: Meike Wesselink

Toch mogelijkheden voor Inbox 15

Algemeen

ZUTPHEN - Werd er in eerste instantie niet erg enthousiast gereageerd op de plannen voor een ambachtelijke ontmoetingsplek in het oude Reesinkpand op De Mars, gesprekken met de gemeente hebben ertoe geleid dat de ondernemers Tristan Steenmeijer en Silja Verhoeven waarschijnlijk nog voor de zomer kunnen openen met zo'n vijftig ondernemers onder één dak.

De gemeente laat duidelijk weten dat het niet wil dat Inbox 15 zoals de onderneming gaat heten, een foodhall wordt. "Dat is ook de insteek niet", laat Steenmeijer weten in een reactie. Inbox 15 wil vooral startende ondernemers betaalbare ruimte bieden om als ambachtelijke ondernemer aan de slag te kunnen met hun gespecialiseerde bedrijfje en van daaruit te groeien.

De ondernemers moeten hun zaakje wel kunnen runnen met 14 m2 bedrijfsruimte, de grootte van de zeecontainers die in het oude Reesinkpand worden geplaatst. "Op de begane grond komen de makers, op de tweede laag de dienstverleners. De focus ligt niet zozeer op detailhandel, want daar heeft de Noorderhaven niet de juiste bestemming voor, maar ligt veel meer in het ambachtelijk ondernemerschap, het samenkomen, werken, leren, stimuleren en ontwikkelen. Bezoekers kunnen binnenstappen, het ambacht ervaren en vanzelfsprekend ook spulletjes kopen." Er komt een (ondersteunende) horecagelegenheid in het pand met terras en er wordt gekeken hoe Inbox 15 vorm kan krijgen om ook evenementen te organiseren.

Het Reesinkpand is in beheer van projectontwikkelaar Heijmans, maar die heeft voorlopig nog geen plannen om de grond waarop het pand staat te bebouwen. De Inbox 15-ondernemers zijn in afwachting van een omgevingsvergunning om de komende tien jaar hun bedrijf te kunnen exploiteren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant