James Oesi bespeelt een contrabas uit 1872 van Giuseppe Baldantoni. Foto: PR
James Oesi bespeelt een contrabas uit 1872 van Giuseppe Baldantoni. Foto: PR

De laatste Opera Aperitief van dit seizoen

Algemeen

ZUTPHEN -Op zaterdag 4 februari vanaf 20.00 uur klinken er in Dat Bolwerck melodieën uit verschillende opera's van verschillende componisten, waaronder Purcell, Mozart en Gluck. Sopraan Ellen Valkenburg zal een uur lang onder begeleiding van pianist Andrea Vasi en contrabassist James Oesi het publiek in vervoering brengen. Deze Aperitief vormt het slot van een reeks van drie gedurende dit seizoen De Opera Aperitief van 17.00 uur diezelfde dag is al geruime tijd uitverkocht. Vanwege de grote belangstelling is deze extra Opera Aperitief, die begint om 20.00 uur ingelast. Hiervoor zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Ellen Valkenburg kreeg in maart 2012 vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds het Margit Widlund Stipendium toegekend. Dit stipendium, door schrijfster Anna Enquist en haar man ingesteld ter nagedachtenis aan hun overleden dochter, is bestemd voor jonge zangeressen met een bijzondere podiumpresentatie. Samen met pianiste Andrea Vasi vormt zij al geruime tijd een vast duo. Zij verzorgden concerten voor onder andere het Grachtenfestival, diverse radio- en tv-programma's en de NJO Muziekzomer. In september 2014 wonnen zij de 'Prijs van de Vrienden van het 'Internationaal vocalisten Concours' te 's-Hertogenbosch.

James Oesi begon zijn opleiding als bassist in 2001 in Johannesburg. Als 16-jarige reisde hij in november 2006 naar Moskou, waar hij tijdens een opleiding de derde prijs won tijdens een Internationaal Concours for Young String Players. In 2012 kwam hij voor een vervolgstudie naar Den Haag, die hij afrondde. Hij bespeelt een contrabas uit 1872 van Giuseppe Baldantoni, beschikbaar gesteld door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het Opera Aperitief wordt georganiseerd door het Operaplatform Gelderland-Overijssel in samenwerking met de Nederlandse Reisopera.

Reserveren kan via de website. Entree 15 euro. Voor meer informatie, kunt u mailen of telefonisch contact opnemen met Harrie van Pelt.


www.operaplatform-go.nl/reserveren

info@operaplatform-go.nl

06-50564163

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant