Ceremoniële toespraak van de burgemeester tijdens de nieuwjaarsreceptie. Foto: Alize Hillebrink
Ceremoniële toespraak van de burgemeester tijdens de nieuwjaarsreceptie. Foto: Alize Hillebrink

Burgemeester Annemieke Vermeulen: 'Ik heb er zin in. Ik heb zin in Zutphen'

Algemeen

ZUTPHEN - Behalve de aanwezigheid van de nieuwe burgemeester Annemiek Vermeulen was de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie van Zutphen niet anders dan andere jaren. Maar, "een uitdaging voor Zutphen ligt er wel," volgens Vermeulen.

Alize Hillebrink

Buiten brandden uitnodigende vuurkorven, binnen in de trouwzaal schudden inwoners traditiegetrouw de handen van wethouders en secretaris. Na de ceremoniële toespraak van de burgemeester kregen inwoners de gelegenheid ook haar hand te schudden.

Ietwat statig en met enige flair sprak Vermeulen haar trots uit om burgemeester te mogen zijn van Zutphen. "Het komende jaar zal voor mij vooral in het teken staan van mensen ontmoeten, hotspots bezoeken of juist de verstilde plekken opzoeken, de verborgen pareltjes van Zutphen. En ik ontmoet natuurlijk ook graag de Zutphenaren of zelfs Zutphenezen!"

Ferm sprak ze ook naar de circa driehonderd aanwezigen: "Ik heb de ambitie om ook echt iets te veranderen." Hiermee doelend op de sociaal-economische opgave die er ligt voor Zutphen. "Ik ga de uitdaging aan om Zutphen nog aantrekkelijker te maken." Ook onderstreepte ze de taak van de overheid om initiatieven mogelijk te maken. "Ik wil de raad en het college ondersteunen bij hun rol in de huidige netwerksamenleving, zodat gemeente en inwoners elkaar nog beter kunnen vinden."

De spontane mails die ze al ontving van inwoners vindt ze leuk. "Als u mij wil bereiken is dat makkelijk: via burgemeester@zutphen.nl.

Een andere uitdaging voor Vermeulen is om een huis te vinden in Zutphen of Warnsveld voor haar gezin. "Tot die tijd af en toe een hotel of Bed&Breakfast, daarmee leer ik Zutphen ook kennen. Ja, ik heb er zin in. Ik heb zin in Zutphen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant