Voor het publiek wordt de parkeergarage op 16 januari opengesteld en in gebruik genomen. Foto: Bas Bloem
Voor het publiek wordt de parkeergarage op 16 januari opengesteld en in gebruik genomen. Foto: Bas Bloem

Officiële opening P+R station Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - Op donderdag 12 januari 2017 wordt de parkeergarage station Zutphen officieel geopend. Annemieke Vermeulen, burgemeester van Zutphen en Ineke van Gent, regiodirecteur van NS verrichten de feestelijke openingshandeling voor genodigden. Voor het publiek wordt de parkeergarage op 16 januari opengesteld en in gebruik genomen.

Het P+R station Zutphen maakt onderdeel uit van het gebied Noorderhaven. Met de komst van de parkeergarage verdwijnen de parkeervoorzieningen in de straten rondom het station. Dit biedt ruimte aan het verder ontwikkelen van het woongebied Noorderhaven volgens het stedenbouwkundigplan. Het gemakkelijk, veilig en dichtbij de auto kunnen parkeren bij het station draagt eraan bij dat meer mensen gebruik maken van de trein. Met de nieuwe P+R parkeergarage in Zutphen wordt meerwaarde geleverd voor reiziger, stad én regio.

Vier bouwlagen
Het is de eerste bovengrondse parkeergarage in Zutphen. De P+R bestaat uit vier bouwlagen. Drie lagen zijn bestemd voor het parkeren van 375 auto's. Op de begane grond kunnen meer dan 600 fietsen worden geparkeerd. De nieuwe parkeergarage heeft de vorm en uitstraling van een pakhuis. Een verwijzing naar de historie van het Noorderhavengebied. Markant voor de P+R zijn de twee opvallende hellingbanen, de houten ombouw en de stadsplattegrond die verwerkt is in de gevel.

De huidige parkeerplaatsen achter het station en bij Het Koelhuis verdwijnen. Op deze plekken kan tot en met 15-01-2017 nog kosteloos worden geparkeerd. Kijk voor de tarieven voor P+R station Zutphen op de website.

Het P+R station Zutphen is tot stand gekomen met financiering van de provincie Gelderland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de gemeente Zutphen.


www.q-park.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant