Henk Jan Hiddink in actie tijdens een indoormarathon. Foto: Gerben Olthof
Henk Jan Hiddink in actie tijdens een indoormarathon. Foto: Gerben Olthof

PSC Lichtenvoorde twee dagen in teken van mensport

Algemeen

VRAGENDER - Liefhebbers van de mensport kunnen in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 december hun hart ophalen in de prachtige entourage van het Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Op deze twee dagen bezetten de menners uit de regio Achterhoek en omgeving de ruime indoor accommodatie in Vragender om er te strijden in drie verschillende mendisciplines.

Op zaterdag worden er twee dressuurbanen uitgezet en rijden de menners 's ochtends en 's avonds dressuurproeven. 's Middags wordt er gestreden om de hoogste eer in de vaardigheid (kegelparcours).
Op zondag staat er in het paardensportcentrum een parcours van kegelpoorten en drie marathonhindernissen. Eén van die hindernissen is gesponsord door de Lemerij en ook internationaal vierspanrijder Theo Timmerman stelt een hindernis ter beschikking. Op 18 december komen de menners in actie in dit indoormarathonparcours, ontworpen door Raymond van de Vorle en Henk Prinsen. Het parcours wordt twee keer gereden en de rubriekswinnaars komen aan het einde van de dag terug voor de finale.

Regio Mennen Achterhoek
De menwedstrijden in PSC Lichtenvoorde worden georganiseerd door Regio Mennen Achterhoek (RMA). Dit is een uniek samenwerkingsverband van zeven Achterhoekse menverenigingen (De Koetsiers, Hamelandse Menners, In 't Tuug, Mensport Winterswijk, Menvereniging Winterswijk Oud Gerij, Onder de Zweppe en In Stap en Draf).
Beide dagen nemen startpashouders, hobbyrijders en jeugdrijders deel. De menproeven en vaardigheidsproeven van de startpashouders tellen tevens voor de selectie voor het Indoorkampioenschap van Mendistrict Oost dat op zaterdag 4 maart wordt gehouden in Putten voor de paarden en op zaterdag 11 maart voor de pony's in Ermelo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant