KVZ 1 strijdt tegen KCR 1 uit Ridderkerk. Foto: PR

KVZ pakt eerste punten in de zaalcompetitie

Algemeen

ZUTPHEN - Nadat het vlaggenschip van korfbalvereniging KVZ de eerste helft van de veldcompetitie als herfstkampioen afsloot, startte zij in de zaal met drie verloren duels tegen titelkandidaten. Het werd zaterdag 3 december dus tijd om punten te gaan pakken. KVZ speelde thuis, in de Hanzehal, tegen KCR uit Ridderkerk, dat na drie duels tegen mindere ploegen op 2 punten stond. Het werd een spectaculaire wedstrijd met veel doelpunten, die tot het laatste moment spannend bleef. KVZ won de wedstrijd met 29-27.

KVZ was de betere partij, al had zij moeite de scherpschutters van KCR onder controle te krijgen. Het scorend vermogen van KVZ bleef, na een dip in de eerste 10 minuten van de tweede helft, goed overeind. Dat alle spelers van KVZ deze wedstrijd op de scorelijst staan, zegt iets over de aanvallende mogelijkheden van de ploeg.

Michel Ligt is blij dat de eerste punten binnen zijn: "Er is keihard voor gewerkt en de hele ploeg verdient daarvoor een compliment. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Meervogels. Weer een zware klus, waar het belangrijk is om de punten mee naar huis te nemen".

Ondanks het Sinterklaasweekend speelde KVZ 1 in een goed gevulde Hanzehal. De jongens en meiden van de E1 en E2 lieten, als Ploeg van de Week, gedurende de hele wedstrijd goed van zich horen met de trommels en ratels. De winst van KVZ 1 was een mooie afsluiting van een dag met veel korfbalwedstrijden en een aantal belangrijke overwinningen voor KVZ.